דילוג לתוכן הראשי

פרסבורגר פרג‎




מזכרות מתוקות הן אלו שאיכשהו תמיד יישארו לנו בתודעה.
יש רגעים בחיים שהיינו רוצים לשים מאחור, יש רגעים בחיים שהיינו רוצים לתקן ויש רגעים בחיים  שהמזכרות 
המתוקות הן מה שנזכור אחרי הכל .
אלו אותם רגעים שאני מקשרת למנות שאני מכינה. 
כל בן אדם שמכיר אותי טוב יודע היטב שאני יודעת בדיוק מה הדבר שהוא הכי אוהב בעולם 
ואז הגיע הפרג ופתאום יש כמה אנשים שהפרג הפך לדבר שהם הכי אוהבים .
יום אחד ניסיתי להבין על מה המהומה אז טעמתי כפית של מלית פרג חמה ישר מהאש ואז הבנתי שהפכתי לאחד 
מאותם האנשים שפרג זה הדבר האהוב עליהם , כמעט כמו שאני אוהבת  שבלול פילו עם גבינות ותרד.
אם יש משהו שלמדתי השנה הזאת היא שחשוב לזכור קודם כל לאהוב את עצמנו כדי שנוכל להרשות לאחרים 
לאהוב גם.
סהרוני פרסבורגר חמים בתיק האוכל שלנו, כאלו שמלאים בפרג חם, כאלו שמזכירים לנו שהמזכרות 
המתוקות שניתן לאחרים הן המזכרות הכי נחשבות וזה בדיוק מה שאני הולכת לעשות , להשאיר זיכרונות.


מרכיבים לבצק:
1/2 כף שמרים יבשים 2 חלמונים 3/4 כוס חלב פושר
150 גרם חמאה 
3 כוסות קמח לבן 
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית שקדים 
קורט מלח








למלית :
1 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
2.5 כוסות פרג טרי טחון
50 גרם חמאה
1 כף קליפת הדרים ( לימון \ תפוז) מגוררת דק
1 כפית תמצית וניל 
4 כפות צימוקים - אופציה לא חובה







אופן ההכנה:
1.      במיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה.
2.      לאחר 3 דקות לישה מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש לבצק אחיד
3.      עוטפים את קערת הבצק היטב ומעבירים למקרר  לחמש שעות או לילה שלם 
4.      הבצק לא תופח המון .
5.      מבלים בקלחת את מרכיבי המלית יחד על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט חלב.
       שומרים בקירור.
6.      לאחר צינון הבצק לשים שוב את הבצק על משטח ומחלקים לכדורים בגודל קלמנטינה כ- 60 גרם.
7.      מרדדים כל כדור לעיגול מוארך מעט.
8.      מניחים בחלק אחד לאורכו מלית נדיבה ומגלגלים לרצועה מהודקת ואז לחצי ירח .
9.      מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים בחלמון טרוף עם חלב.
10.  ניתן לפזר מעל מעט שבבי סוכר.
11.  מניחים להתפחה כ- 20 דקות ואופים ב- 180 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.








פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא