הימים האלו הביאו איתם המון יצירתיות במטבח.
אנשים מוצאים עצמם יותר ויותר נמשכים אל המטבח , כי שם אפשר ליצור, שם אפשר לגלות צדדים חדשים בנו שלא הכרנו.
כל סוף חג חוגגת העדה המרוקאית את חג המימוננה ומגישה מגשים של עוגיות מגוונות וביניהם עוגיות בוטנים עם טעמים מתוקים שמתפוצצים בפה.
ומה שכיף בהן ממש הוא שהן נאפות כל אחת בנייר קטן וחמוד משלה, כאילו שכל עוגייה היא בעצם מתנה קטנה.
תקראו להן עוגיות בוטנים , תקראו להן טרפס, אנחנו קוראים להן עוגיות טעימות ממש.
מצרכים:
500 גרם בוטנים,אפשר עם או בלי הקליפה
3 ביצים
1+ רבע כוס סוכר
קורט קינמון\ ציפורן- מומלץ
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הבוטנים והסוכר יחד ומערבבים עם שאר החומרים
2. יוצרים בעזרת כפות הידיים כדורים קטנים בהתאם למנג׳טים
3. מגלגלים בתוך אבקת סוכר ומעבירים למנג'טים מנייר.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 15-20 דקות עד שנוצרים סדקים מלאים. יש לדאוג שלא יתייבשו!
5. מצננים צינון מלא לפני ההגשה, יש לשמור בקופסא אטומה. העוגיות טעימות יותר ביום למחרת. מומלץ להגיש לצד תה