קוביות בצל ירוק ופרמזן
איכשהו כל חורף הן מופיעות מחדש, הכלניות, הרקפות, איכשהו כל חורף הכל נצבע בגליל שוב בירוק מהפנט.
איכשהו כל חורף ממש כמו פטריות אחרי הגשם, אני מכינה אותן, קוביות לחם ממכרות מלאות בטעמים.
קוביות בצל ירוק ופרמזן בתיק האוכל, קצת קריספיות, קצת רכות, עם גוונים ירוקים וסקאלה של צבעים שמזכירים לי תמיד כמה אני אוהבת את החורף.
מרכיבים:
1 ק״ג קמח לבן
2 כפות שמרים
יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים ( 600 מ"ל)
לציפוי:
7 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/4 כוס שמן זית
1/2 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לפיזור:
200 גרם פרמזן מגורר דק\ פקורינו.
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה ( או בקערה
גדולה ללישה ידנית ) מערבבים יחד, קמח שמרים יבשים וסוכר.
- מערבבים עם כף ויוצרים בעזרת הכף גומה במרכז הקערה.
- מניחים במרכז הקערה את שאר מרכיבי הבצק ולשים עם וו לישה, או ידנית כ- 6 דקות
- מתפיחים בקערה משומנת ומכוסה בשקית ניילון כ- 50 דקות.
- לאחר התפחה מחלקים את הבצק לשני חלקים.
- מרדדים כל חלק על משטח מקומח לבצק בעובי של 1 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
- משטחים את הבצק כמה שאפשר לכל גודל התבנית ( תבנית סטנדרטית של תנור).
- חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השני
- מחלקים את מלית הציפוי לשניים ומשטחים אותה מעל הבצק בצורה שווה
- מפזרים פרמזן מגורר\ או פקורינו מעל .
- מתפיחים 15 דקות ובעזרת גלגלת פיצה משומנת מעט, יוצרים קוביות על כל תבנית בלי להפריד רווחים בין הקוביות.