דילוג לתוכן הראשי

פאי תפוחים ופקאן



מגיל קטן הרגילו אותי לראות סרטים נוסטלגיים כמו,  בוני וקלייד, הסנדק, אליסה בארץ הפלאות וביניהם הסרט הבלתי נשכח " חלף עם הרוח".
סצנה שתמיד זכורה לי משם היא סצנה בו אם הבית מכינה פאי תפוחים, תוך כדי שהיא שרה, מרדדת את הבצק, אופה  ומניחה את פאי התפוחים לצינון על החלון.
משהו כבר אז היה נראה לי קסום בפאי הזה.
זאת כנראה הסיבה  שהוא אחד האהובים עליי ועל האנשים הקרובים לי וזאת כנראה הסיבה שאני אוהבת להכין אותו בחורף ולהגיש אותו חם עם תה צמחים ליד.
פאי תפוחים ופקאן בתיק האוכל, כזה שמזכיר לי דברים נוסטלגים, כזה שפריך במידה, מתוק במידה ובעיקר גורם לי לחיוך, לי ולכל מי שאוכל ממנו.




 לפאי בקוטר 26

 למלית :

20 גרם חמאה

  חמישה תפוחים (מזן גרני סמית (Granny Smith) (תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות.

כוס אגוזי פקאן

כפית קינמון

3/4  כוס סוכר חום

1 כף קורנפלור

לבצק:

שלוש כוסות קמח

1/2 כף אבקת אפייה

1/2 כוס מים קרים\ חלב

200 גרם חמאה

3 כפות אבקת סוכר

1 כפית וניל

 * לפיזור: אבקת סוכר





ההכנה:

  1. במחבת מניחים את החמאה והסוכר החום, לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את  הפקאן ומערבבים כ- 4 דקות.
  2.  מוסיפים את  קוביות התפוחים,  מפזרים מעל את הקינמון, בעזרת כף עץ בוחשים את כל חומרי המלית עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים, המסירים מהאש מהאש ומצננים, לאחר צינון מוסיפים לתערובת קמח שקדים, או קורנפלור ומערבבים.
  3. הכנת הבצק: 
  4. בעזרת מעבד מזון, או  לישה ידנית, לשים את חומרי הבצק לתערובת אחידה- יש להקפיד לא ללוש יותר מידי על מנת שלא לאבד את הפריכות.
  5. עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר ל- 20 דקות, לאחר מכן מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
  6. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ- 1 ס"מ.
  7.  את חלקו הראשון של הבצק מרפדים תבנית פאי  בקוטר 26 ומצמידים את הבצק לדפנות.
  8.  את החלק השני מרדדים ופורסים לרצועות בעזרת סכין, או גלגלת פיצה לרצועות ברוחב של כ- 1.5-2 ס"מ
  9. ממלאים את התבנית המרופדת במלית התפוחים ומניחים את הרצועות מעל בזהירות בצורת "שתי וערב", ניתן לקרוץ מהחלק השני של הבצק בעזרת קורצן עוגיות  צורות מהבצק ולרפד מעל במקום הקליעה.
  10. אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה.
  11. לאחר האפייה מפזרים מעל אבקת סוכר.





 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא