מגיל קטן הרגילו אותי לראות סרטים נוסטלגיים כמו, בוני וקלייד, הסנדק, אליסה בארץ הפלאות וביניהם הסרט הבלתי נשכח " חלף עם הרוח".
סצנה שתמיד זכורה לי משם היא סצנה בו אם הבית מכינה פאי תפוחים, תוך כדי שהיא שרה, מרדדת את הבצק, אופה ומניחה את פאי התפוחים לצינון על החלון.
משהו כבר אז היה נראה לי קסום בפאי הזה.
זאת כנראה הסיבה שהוא אחד האהובים עליי ועל האנשים הקרובים לי וזאת כנראה הסיבה שאני אוהבת להכין אותו בחורף ולהגיש אותו חם עם תה צמחים ליד.
פאי תפוחים ופקאן בתיק האוכל, כזה שמזכיר לי דברים נוסטלגים, כזה שפריך במידה, מתוק במידה ובעיקר גורם לי לחיוך, לי ולכל מי שאוכל ממנו.
לפאי בקוטר 26
למלית :
20 גרם חמאה
חמישה תפוחים (מזן גרני סמית (Granny Smith)
(תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות.
כוס אגוזי פקאן
כפית קינמון
3/4
כוס סוכר חום
1 כף קורנפלור
לבצק:
שלוש כוסות קמח
1/2 כף אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים\ חלב
200 גרם חמאה
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית וניל
* לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה:
- במחבת מניחים את החמאה והסוכר החום, לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הפקאן ומערבבים כ- 4 דקות.
- מוסיפים את קוביות התפוחים, מפזרים מעל את הקינמון, בעזרת כף עץ בוחשים את כל חומרי המלית עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים, המסירים מהאש מהאש ומצננים, לאחר צינון מוסיפים לתערובת קמח שקדים, או קורנפלור ומערבבים.
- הכנת הבצק:
- בעזרת מעבד מזון, או לישה ידנית, לשים את חומרי הבצק לתערובת אחידה- יש להקפיד לא ללוש יותר מידי על מנת שלא לאבד את הפריכות.
- עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר ל- 20 דקות, לאחר מכן מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.
- מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ- 1 ס"מ.
- את חלקו הראשון של הבצק מרפדים תבנית פאי בקוטר 26 ומצמידים את הבצק לדפנות.
- את החלק השני מרדדים ופורסים לרצועות בעזרת סכין, או גלגלת פיצה לרצועות ברוחב של כ- 1.5-2 ס"מ
- ממלאים את התבנית המרופדת במלית התפוחים ומניחים את הרצועות מעל בזהירות בצורת "שתי וערב", ניתן לקרוץ מהחלק השני של הבצק בעזרת קורצן עוגיות צורות מהבצק ולרפד מעל במקום הקליעה.
- אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה.
- לאחר האפייה מפזרים מעל אבקת סוכר.