לפני 8 חודשים התחלתי להתעניין מחברת נסיונות במטבח שלי, כל פעם ניסוי אחר למאפים דלי פחמימה, ללא גלוטן וללא סוכר.
כל פעם שחשבתי שהנה הגעתי למתכון המושלם, גיליתי שיש כמה דקויות שהופכות אותו למושלם עוד יותר
וכך נולד המאפינס הקטוגני, דל פחמימה, ללא סוכר, ללא גלוטן וטעים ברמות כל כך טובות שהוא הפך ל" חטיף האנרגיה" החדש שלי בנסיעות וסתם עם הקפה.
מרכיבים ל- 12 יחידות
3/4 כוס תחליף סוכר, רצוי אריתריטול
1 כפית וניל
250 מ"ל שמנת להקצפה
3 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
1+3/4 כוסות של קמח שקדים
1/2 כוס קמח קוקוס
כף שטוחה אבקת אפייה
לתוספות: אוכמניות – אפשר קפואות
פקאן לא קלוי
פצפוצי שוקולד 85% ומעלה
אופן ההכנה:
1. בקערה מקציפים יחד חמאה מומסת, ביצים ותחליף סוכר כ- 3 דקות.
2. מוסיפים את השמנת להקצפה ומקציפים כ- 5 דקות, עד לתערובת תפוחה.
3. מוסיפים אל הקערה יחד- קמח שקדים, קמח קוקוס, וניל ואבקת אפייה.
4. מקציפים 2 דקות נוספות.
5. בתבנית שקעים מניחים מנג'טים, מניחים כף גדושה בכל שקע ומפזרים חלק
מהתוספות- שומרים חלק לחלק העליון.
6. מוסיפים עוד חצי כף על כל שקע : כ- 3/4 רבעים מגובה השקע, מפזרים
תוספות.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות טורבו ל- 25-30 דקות.
8. ניתן להקפיא ולחמם לפני ההגשה.