סופש חורפי ראשון הגיע, אחרי ימים חמים, אחרי רוחות סוערות חמות, אחרי יובש ובעיקר אחרי ימים בהם האויר הרגיש כאילו וצריך לנקות אותו.
סופש חורפי, כזה שכיף להתעורר בהן לשבת מאוחרת, לשמוע גשם בחלון ובעיקר להתעורר לריח של סיר חמין, כזה שהתבשל כל הלילה.
כזה שנחות בתוכו קוקלות סולת שסופגות את כל הטעמים,כזה שכיף לאכול בקערית בדיוק כשגשום בחוץ.
למתכון ל- 4-5 סועדים
מצרכים:
4-5 יחידות אוסובוקו. ( ניתן להוסיף גם רגל פרה).
1/2 כוס שעועית לבנה + 3/4 כוס חיטה שהושרו לילה בקערת מי ברז - ניתן להוסיף גם 1/2 כוס גרגירי חומוס.
1 בצל שטוף היטב בקליפתו
7 שיני שום
4 תפוחי אדמה קטנים
5 ביצים
1 כף רסק
4 כפות סילאן
ראש שום שלם
1 בצל קצוץ
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף כמון
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
לקוקלות:
100 גרם בשר טחון – אפשר להמיר את הבשר ב- 4
כפות שמן זית לגרסא ללא בשר
1 כוס סולת
5 שיני שום קצוצות
1 ביצה
1 כף רסק
1 כפית מלח
1/2 כוס מים לעיסה
1 כפית כמון
5 כפות שמן זית
הכנת הקוקלות:
מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הקוקלות תוך הוספת מים
בהדרגה, לפי הצורך עד ליצירת עיסה יציבה ונוחה לעבודה מניחים בצד.
להכנת החמין:
- בסיר רחב ועמוק מניחים את שמן הזית, השעועית והחיטה המושרים והבצל.
- מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים.
- מוסיפים רבע כוס מים ואת רסק העגבניות ומניחים את פרוסות הבשר, תפוחי האדמה ומעליהם את הביצים. מוסיפים את הסילאן ומים עד לכיסוי.
- מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש.
- יוצרים מעיסת הקוקלות קציצות מוארכות ומניחים בזהירות מעל.
- מבשלים 10 דקות נוספות, מכסים ומעבירים ללילה לפלטה של שבת, או לתנור בחום של 100 מעלות.