דילוג לתוכן הראשי

חמין

 

סופש חורפי ראשון הגיע, אחרי ימים חמים, אחרי רוחות סוערות חמות, אחרי יובש ובעיקר אחרי ימים בהם האויר הרגיש כאילו וצריך לנקות אותו.

סופש חורפי, כזה שכיף להתעורר בהן לשבת מאוחרת, לשמוע גשם בחלון ובעיקר להתעורר לריח של סיר חמין, כזה שהתבשל כל הלילה.

כזה שנחות בתוכו קוקלות סולת שסופגות את כל הטעמים,כזה שכיף לאכול בקערית בדיוק כשגשום בחוץ.



למתכון ל- 4-5 סועדים

מצרכים:

4-5 יחידות אוסובוקו. ( ניתן להוסיף גם רגל פרה).

1/2 כוס שעועית לבנה + 3/4 כוס חיטה שהושרו  לילה בקערת מי ברז - ניתן להוסיף גם 1/2 כוס גרגירי חומוס.

1 בצל שטוף היטב בקליפתו

7 שיני שום

4 תפוחי אדמה קטנים 

5 ביצים

1 כף רסק 

4 כפות סילאן

ראש שום שלם

1 בצל קצוץ

1 כפית קינמון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס 

1 כף כמון

1 כף גדושה פפריקה מתוקה


לקוקלות:

100 גרם בשר טחון – אפשר להמיר את הבשר ב- 4 כפות שמן זית לגרסא ללא בשר

1 כוס סולת

5 שיני שום קצוצות

1 ביצה

1 כף רסק

1 כפית מלח

1/2 כוס מים לעיסה

1 כפית כמון

5 כפות שמן זית






הכנת הקוקלות:


מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הקוקלות תוך הוספת מים בהדרגה, לפי הצורך עד ליצירת עיסה יציבה ונוחה לעבודה מניחים בצד.

להכנת החמין:

  1. בסיר רחב ועמוק מניחים את שמן הזית, השעועית והחיטה המושרים והבצל.
  2. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים.
  3. מוסיפים רבע כוס מים ואת רסק העגבניות ומניחים את פרוסות הבשר, תפוחי האדמה ומעליהם את הביצים. מוסיפים את הסילאן  ומים עד לכיסוי.
  4.  מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש.
  5. יוצרים מעיסת הקוקלות קציצות מוארכות ומניחים בזהירות מעל.
  6. מבשלים 10 דקות נוספות, מכסים ומעבירים ללילה לפלטה של שבת, או לתנור בחום של 100 מעלות.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה