יש סירים שלא מצריכים מילים מורחבות, יש סירים שפשוט יודעים לשמח כשצריך, כשצריך חיבוק חם, כשצריך לחמם את הלב, או כשצריך להרגיש אהובים, סיר של עוף עם במיה בתיק באוכל שלנו, כזה שעמוס בטעמים עמוקים, כזה שמגישים על אורז לבן וכל הרוטב נספג בו, כזה שעושה חם בלב.
2-4 יחידות כרעיים תלוי במספר הסועדים
5 שיני שום פרוסות
1 גבמה אדומה קצוצה דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
1 כף רסק עגבניות
500 גרם במיה קפואה\ טרייה
מים עד לכיסוי הסיר
ההכנה:
- בסיר סוטאז רחב מניחים שמן זית ומחממים מעט.
- צורבים את העוף על הצד של העור כ- 5 דקות והופכים אותו.
- מוסיפים לסיר שום , פלפל אדום ועגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את התבלינים היבשים וכף רסק עגבניות ומכסים במים עד לכיסוי העוף
- מביאים לרתיחה מנמיכים להבה.
- מפזרים מעל את הבמה ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 30 דקות עד לצמצום הרוטב.
- מגישים חם ולצד אורז לבן