לבצק השמרים:
2 כפות שמרים יבשים
1/4 +1 כוס חלב פושר, או מים
4
כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
150 גרם חמאה רכה
3
ביצים
4 כוסות קמח לבן
למלית פיסטוק ושוקולד לבן : ( ניתן
להשתמש במלית פיסטוק מוכנה לעוגות)
150 גר׳ חמאה
200 גרם שוקולד לבן
4 כפות סוכר
1 כף ברנדי- מומלץ לא חובה
30 גרם מחית פיסטוק
150 גרם פיסטוקים קלופים ולא קלויים
טחונים
כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה או
קמח שקדים
לציפוי: ביצה טרופה
לפיזור:
100 גרם אגוזי פקאן שבורים גס
לסירופ: לבשל על אש קטנה כ- 10 דקות
תוך כדי ערבוב
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
אופן הכנת המלית :
1. ממיסים בפולסים את מרכיבי המלית ומערבבים
למלית חלקה
2.
מצננים ומוסיפים שברי פקאן
.הכנת הבצק :
1. לשים יחד את כל חומרי הבצק מלבד החמאה,
כשהבצק מתגבש מרדדים קלות על משטח מקומח את הבצק לעלה ומורחים עליו את החמאה,
מגלגלים את הבצק לגלילה גדולה ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר.
לאחר מכן, מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של כחצי ס"מ .
2. מורחים על כל העלה את מלית הפיסטוק.
3. מגלגלים את העלה בצורה מהודקת וחותכים לשושנים ברוחב של כ- 4 ס"מ
4. מניחים בצמידות בתבנית .
5. מתפיחים חצי שעה מברישים בביצה טרופה
ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר האפייה מברישים את העוגה בעודה חמה
בסירופ.