דילוג לתוכן הראשי

עוגת שמרים פיסטוק שוקולד לבן ופקאן




אני מוצאת את עצמי אופה עוגות שמרים בעיקר בלילות כשהכל שקט וקריר.
יש קסם באפיית לילה, קסם ששמור למחשבות, קסם ששמור לריכוז, קסם שבסופו אני כבר יודעת לקראת הבוקר כל פעם מחד מי הולך לקבל את העוגות שאפיתי.
בניגוד לקינוחים אחרים אני אופה עוגות שמרים רק לאנשים קרובים אלי, כאלו שיודעים בכל ביס כמה אנרגיה ואהבה נכנסה לבצק בזמן הלישה שלו, כאלו שישר מחייכים, או דופקים קללה עסיסית בביס הראשון:).
עוגת שמרים פיסטוק בתיק האוכל שלנו, רכה, עסיסית ומלאה בקרם עשיר, כזאת שמבשרת על בואו של הסתיו בצבעים שלה.


לבצק השמרים:

2 כפות שמרים יבשים

1/4 +1 כוס חלב פושר, או מים

4  כפות סוכר

קורט מלח

כפית תמצית וניל

 150 גרם חמאה רכה

3  ביצים

 4 כוסות קמח לבן

 

למלית פיסטוק ושוקולד לבן : ( ניתן להשתמש במלית פיסטוק מוכנה לעוגות)

150 גר׳ חמאה

200 גרם שוקולד לבן

4 כפות סוכר

1 כף ברנדי- מומלץ לא חובה

30 גרם מחית פיסטוק

150 גרם פיסטוקים קלופים ולא קלויים טחונים

כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים

לציפוי: ביצה טרופה

לפיזור:

100 גרם אגוזי פקאן שבורים גס

לסירופ: לבשל על אש קטנה כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב

1 כוס מים

3/4 כוס סוכר

1 כף מיץ לימון

 

אופן הכנת המלית :

1.      ממיסים בפולסים את מרכיבי המלית ומערבבים למלית חלקה

2.     מצננים ומוסיפים שברי פקאן

 

.הכנת הבצק :

1.      לשים יחד את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, כשהבצק מתגבש מרדדים קלות על משטח מקומח את הבצק לעלה ומורחים עליו את החמאה, מגלגלים את הבצק לגלילה גדולה ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר. לאחר מכן, מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של כחצי ס"מ .

2.      מורחים על כל העלה את מלית הפיסטוק.

3.      מגלגלים את העלה בצורה מהודקת  וחותכים לשושנים ברוחב של כ- 4 ס"מ

4.      מניחים בצמידות בתבנית .

5.      מתפיחים חצי שעה מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר האפייה מברישים את העוגה בעודה חמה בסירופ.





 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא