יש מאכלים ומאפים ששווה להילחם עבורם, לתרגל, לנסות, עד שמצליחים
להגיע בדיוק למה שרצינו.
ויש מאכלים שהפשטות שלהם היא מה שהופכת אותם לבלתי נשכחים, הופכת אותם
לנכונים, הפשטות שלהם וצורת ההגשה שלהם הופכת אותם לציור עדין , צבעוני ונכון.
לא תמיד ידעתי מה נכון, או מה לא בחיים, אבל אם יש משהו שאני יודעת
היום הוא שלא תמיד צריך להילחם, לפעמים הפשוט הוא הנכון כי הדרך שלו לא עקלקלה.
כרובית בקארי בתיק האוכל שלנו, קראנצ'ית, טובלת ברוטב קארי עשיר
וסמיך, מוגשת כמו ציור צבעוני ופשוט. כמה יפה זה פשוט.
לכרובית:
1 כרובית שלמה פרוסה לחתיכות ארוכות כולל הגזע.
שמן זית, מלח גס
לרוטב הקארי
1 כף גדושה משחת קארי צהובה \ ירוקה
1 שן שום כתושה
3/4 כוס קרם קוקוס
1/2 כוס מים
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כמון
1/2 כף שמן
להגשה:
פרוסות צ'ילי פרוס, עלי נענע, עלי כוסברה טריים\ בזיליקום, לימון\ ליים טרי
ההכנה:
- ממלאים קערה עמוקה במים רותחים וחולטים את הכרובית הפרוסה כ- 20 דקות
- מסננים ועוטפים בשמן זית.
- מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומפזרים מעט מלח גס מעל.
- אופים בחום של 200 מעלות עד השחמה של פרחי הכרובית, כ- 25 דקות .
- במחבת מניחים את השמן, זרעי הכוסברה, המלח, הפלפל, הכמון והשום, מטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה על מנת לפתוח טעמים ומוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים עד לפתיחת מחית הקארי בקרם הקוקוס ומוסיפים מים, מערבבים ומנמיכים את האש עד להסמכה.
- מוזגים את הרוטב בצלחת הגשה, מניחים מעל את הכרובית הצלויה ומפזרים את התוספות מעל.