כי כל אחד מרגיש תלוש, לא מחובר לסיטואציה בה הוא נמצא, כי בסופו של דבר כולנו מבינים שהדרך היחידה לשרוד סיטואציות כאלו היא להקיף עצמנו באנשים טובים, בדברים טובים, להיצמד למה שעושה לנו טוב.
לחם תלישות, או לחמניות צמודות בתיק האוכל שלנו, כאלו שנצמדו אחת לשנייה כי ככה הן יוצרות לחם עם מרקם עננים, כאלו שמחביאות בתוכן מלית כייפית שמזכירה לנו שגם בסיטואציות שבהן אנו מרגישים תלושים, אפשר למצוא הפתעות.
לבצק: תבנית
בינונית מלבנית
500 גרם קמח לבן
1.5 כפות של שמרים יבשים
כפית סוכר
1 כף טחינה
1/2 1 כוסות של מים פושרים
3 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה של מלח
למלית :
400 גרם תרד\ מנגולד מאודה על מחבת עם כף שמן זית ומסונן מנוזלים
200 גרם פקורינו\ פרמזן מגוררת
1/3 כוס עלי זעתר \ אורגנו
לציפוי: ביצה טרופה עם כף שמן זית, מלח גס
הוראות הכנה:
- בקערה עם וו לישה, או קערה רחבה ללישה ידנית
מניחים קמח, שמרים וסוכר,מערבבים ויוצרים גומה, מניחים בגומה את שאר מרכיבי
הבצק.
- לשים הכל לבצק אחיד וקצת דביק ומעבירים
לקערה משומנת מעט להתפחה, עוטפים את הקערה בשקית ניילון.
- לאחר 45 דקות התפחה מעבירים את הבצק למשטח
מקומח ולשים שוב כ- 3 דקות .
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כ- 80 גרם
- מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק בעובי
של 1/2 ס"מ ומפזרים שורה דקה של תרד לאורך קצה העלה, לאחר מכן מפזרים על
כל העלה פקורינו\ פרמזן ועלי זעתר, או אורגנו.
- מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ודקה יחסית ומניחים לרוחב התבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ומניחים את הבאים בתור ללא רווח בין הלחמניות.
- מתפיחים שוב כ- 25 דקות ומברישים בביצה
טרופה ומלח גס מעל- בשלב זה ניתן לפזר עלי זעתר\ אורגנו מעל.
- אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות עד
השחמה של הלחמניות .
- ניתן להקפיא בשקית אטומה לאחר האפייה וצינון
המאפה.