דילוג לתוכן הראשי

לחם תלישות עם תרד וזעתר

 


כי כל אחד מרגיש  תלוש, לא מחובר לסיטואציה בה הוא נמצא, כי בסופו של דבר כולנו מבינים שהדרך היחידה לשרוד סיטואציות כאלו היא להקיף עצמנו באנשים טובים, בדברים טובים, להיצמד למה שעושה לנו טוב.

לחם תלישות, או לחמניות צמודות בתיק האוכל שלנו, כאלו שנצמדו אחת לשנייה כי ככה הן יוצרות לחם עם מרקם עננים, כאלו שמחביאות בתוכן מלית כייפית שמזכירה לנו שגם בסיטואציות שבהן אנו מרגישים תלושים, אפשר למצוא הפתעות.



לבצק: תבנית בינונית מלבנית

500 גרם קמח לבן

1.5 כפות של שמרים יבשים

כפית סוכר

1 כף טחינה

1/2 1 כוסות של מים פושרים

3 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה של מלח

למלית :

400 גרם תרד\ מנגולד מאודה על מחבת עם כף שמן זית ומסונן מנוזלים

200 גרם פקורינו\ פרמזן מגוררת

1/3 כוס עלי זעתר \ אורגנו

לציפוי: ביצה טרופה עם כף שמן זית, מלח גס

הוראות הכנה:

  1. בקערה עם וו לישה, או קערה רחבה ללישה ידנית מניחים קמח, שמרים וסוכר,מערבבים ויוצרים גומה, מניחים בגומה את שאר מרכיבי הבצק.
  2. לשים הכל לבצק אחיד וקצת דביק ומעבירים לקערה משומנת מעט להתפחה, עוטפים את הקערה בשקית ניילון.
  3. לאחר 45 דקות התפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים שוב כ- 3 דקות .
  4. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כ- 80 גרם
  5. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק בעובי של 1/2 ס"מ ומפזרים שורה דקה של תרד לאורך קצה העלה, לאחר מכן מפזרים על כל העלה פקורינו\ פרמזן ועלי זעתר, או אורגנו.
  6. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ודקה יחסית ומניחים לרוחב התבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ומניחים את הבאים בתור ללא רווח בין הלחמניות.
  7. מתפיחים שוב כ- 25 דקות ומברישים בביצה טרופה ומלח גס מעל- בשלב זה ניתן לפזר עלי זעתר\ אורגנו מעל.
  8. אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות עד השחמה של הלחמניות .
  9. ניתן להקפיא בשקית אטומה לאחר האפייה וצינון המאפה.


 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא