דילוג לתוכן הראשי

עוגת תפוחים וקצף


 

יש קלאסיקות מנצחות כאלו שלא משנה כמה שנים יעברו הן תמיד יככבו, כאלו שהן כנראה באמת כל כך טובות שלה משנה כמה אחרות, חדשות יותר, צבעוניות יותר יגיעו הן דיין יהיו הכוכבות.

והיא אחת מהן, עוגת תפוחים בשכבות כשכל שכבה מכילה משהו אחר ויחד הן יוצרות את הביס המושלם, אצלנו בבית אוהבים לקרוא לה "ביס של סתיו", אולי כי היא באמת מביאה איתה את הסתיו.

עוגת תפוחים וקצף בתיק האוכל שלנו, רכה ופריכה, עם ים של מרקמים בפה, קלאסיקה מנצחת, כזאת שבאה ממתכון שנכתב במחברת ישנה של האימהות שלנו.

 

מרכיבים לעוגה: בקוטר 26 או מלבנית בינונית

לקלתית העוגה:

4 חלמונים

180 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2.5 כוסות קמח לבן

1 כף אבקת אפייה

4 כפות סוכר

1 כפית וניל

לשכבת התפוחים

5 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות

1/2 כוס סוכר חום

20 גרם חמאה

1 כפית שטוחה קינמון

לקצף:

4 חלבונים

כפית חומץ\ או חצי כפית מלח 

3/4 כוס סוכר


 

ההכנה:

1.     במחבת מניחים את התפוחים, הסוכר, הקינמון והחמאה ומבשלים כ- 6 דקות תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש לצינון.

2.      הכנת הבצק: במעבד מזון מניחים את מרכיבי הקלתית ומעבדים לתערובת פירורית ( ניתן להוסיף 2 כפות מים קרים לפי הצורך ), למי שאין מעבד מזון אפשר לעבד את הבצק ידנית רק עד לתערובת פירורית , אם יש צורך מוסיפים 2 כפות מים קרים לעיבוד הבצק. רק עם חמאה רכה יותר.

3.      משטחים את התערובת על תבנית אפייה בעזרת האצבעות עד לגובה שווה מצננים 20 דקות במקרר.

4.      אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות  15 דקות, לאחר 15 דקות מוציאים את התבנית עם הקלתית ומסדרים עליה את שכבת התפוחים כולל הנוזלים שנוצרו במחבת.

5.      מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 20 דקות.

6.      במיקסר מניחים את החלבונים וכפית החומץ ומתחילים להקציף את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף את החלבונים עד לקבלת מרנג יציב.

7.      מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את קצף  המרנג, מחזירים לתנור לאפייה נוספת של רבע שעה בחום של 190 מעלות, או שמשתמשים בברנר וחורכים את שכבת המרנג מעל .

8.      שומרים במקרר עד להגשה.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה