דילוג לתוכן הראשי

קובנה דבש ותמרים

 



 


שנה שלמה... זו הייתה חתיכת שנה, שנה של הגשמות, שנה של שיברונות לב, שנה של אנשים חדשים שנכנסים לחיים והופכים לחלק חשוב מהם, זו הייתה שנה שמוקפת בחברים ומשפחה, שנה בה היצירה הייתה מנת חלקנו כל יום, זו הייתה שנה שלמה גם בלי נסיעות לחו"ל, גם בלי החיים שהכרנו לפני, עדיין היא הייתה שנה שלמה וטוב שכך, שתמיד תהיה שנה שלמה, שתמיד תהיה שנה של שמחה, שתהיה שנה עגולה, בלי קצוות חדים, עם מתיקות.

קובנה של דבש ותמרים בתיק האוכל שלנו, עגולה, שלמה, מתוקה, רכה, כזאת שמכילה את כל האיחולים שלנו, כזאת שתהיה במרכז שולחן החג ותזכיר לכולם, איזה אחלה עולם.



מצרכים לקובנה:

מתאים לתבנית עגולה עם שוליים גבוהים, או לסיר ג'חנון בקוטר 26

500 גרם קמח לבן

כף שמרים יבשים

כפית מלח

כף סוכר

5 כפות שמן זית

1.5-2 כוסות מים פושרים

2 כפות דבש

לגילגול של הקובנה

100 גרם חמאה מומסת\  או חצי כוס שמן זית  

רבע כוס דבש\ סילאן – רצוי בכלי שקל לזלף איתו.

 שבעה תמרים מג'הול קצוצים לקוביות.




אופן ההכנה:

 

1.     מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר- רצוי במיקסר עם וו לישה, אבל אפשר גם ללוש ידנית.

2.      יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, שמן זית, דבש וכוס וחצי מים

3.      מתחילים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך- הבצק אמור להיות במרקם גמיש ודביק מעט.

4.      מעבירים להתפחה בקערה משומנת ומכוסה בשקית כ- 40 דקות.

6.      לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח מעט.

7.      מרדדים לעלה רחב ומלבני.

8.      מורחים את העלה בחמאה מומסת, או בשמן זית ומעל מזלפים את הדבש ומפזרים קוביות תמרים.

9.      מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין חדה, או בעזרת הידיים חוצים לשישה חלקים

10. בעצם מתקבלות 6 "שושנים".

11. משמנים בחמאה סיר בינוני של ג'חנון\ קובנה ומניחים בצמידות את השושנים, כאשר החיתוך מופנה כלפי מעלה.

12. מכסים במכסה\ נייר אלומיניום רחב מעל התבנית – אבל  מקפידים שלא יבוא במגע עם הבצק  ומניחים להתפחה של 25 דקות.

13.אופים בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות  כשהסיר מכוסה ואז מסירים את מכסה הסיר וממשיכים לאפות עד השחמה- כ- 10 דקות נוספות.

14.לאחר האפייה מברישים בשמן זית ומכסים שוב.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה