ישנן מספר עוגיות בעולם שההכנה שלהם מצריכה קצת יותר מאחרות, היא דורשת יותר תשומת לב,
היא דורשת יותר הקשבה, יותר שקט.
המעמולים הן עוגיות כאלו בדיוק, כאלו שדורשות יותר תשומת לב, אחת אחת, עוברת תהליך של צביטות עדינות שמרכיבות בסופן עוגייה מושלמת, כזאת שמתפוררת בפה ומגלה מלית שונה כל פעם מחדש, כזאת שכל הצביטות שלה כוללות בתוכה ים של מחשבות.
עוגיות מעמול בתיק האוכל שלנו, עגולות, מלאות בהפתעות, כל אחת עם צביטות אישיות וים של מחשבות, עוגיות שמגישים כשרוצים לאחל משהו מתוק למישהו.
גמר חתימה טובה ושיהיה רק מתוק .
לבצק:
4.5 כוסות קמח
1 כוס סולת
1/4כוס סוכר
1/2כוס מיץ תפוזים
170גרם חמאה
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית אבקת אפייה
4\1 כפית מי ורדים
הכנת הבצק:
לשים את הבצק עד שהוא הופך אחיד
ומניחים בצד כרבע שעה .
למלית טוחנים יחד:
150 גרם פיסטוקים קלופים ולא קלויים
4כפות אבקת סוכר
1/2 כפית שטוחה של קינמון
100 גרם מרציפן
לציפוי:
אבקת סוכר
הכנת המעמול:
יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומשטחים
אותם מעט על כף היד או על משטח עבודה, מניחים בתוכם כפית מהמלית, סוגרים היטב
ומניחים בתוך מתקן להכנת מעמול ליצירת הצורה, או שצובטים את הכדור בעזרת צובטן קטן
המיועד לכך.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
ואופים בחום של 170 מעלות ל- 20 דקות.
בסיום האפייה מצננים מעט ומפזרים אבקת
סוכר.