לשמוח ע"י שמחה, לשמוח ע"י
פעולה שתשמח מישהו אחר.
יום שישי בבוקר הוא יום מיוחד, הקצב בו
שונה משאר הימים, איטי יותר, מואר יותר, עם קפה חזק, עם שיר שאוהבים ואצלי הוא בדרך כלל מתחיל עם קערה של בצק תופח תוך כדי שאני מכינה לי את הקפה שלי.
אין דבר יותר כייפי מלשמח אנשים אחרים וכנראה
בגלל זה כל שישי שלי מתחיל באפייה, כזאת שמפזרת ריח נעים בכל הבית, ריח שמזכיר לי
שאין לאן למהר היום ואיזה כיף יהיה בהמשך היום לארוז את החלות והעוגות שלי לחברים
ומשפחה.
ריח של בישולים של שישי מתחיל בדרך כלל
בריח בצל מטוגן והרגע שהוא מתקרמל ואז נכנס אל תוך החלה, יוצר קסם אחר לגמרי.
חלה רכה של שבת בתיק האוכל שלנו, חלה
שספגה טעמים של בצק מקורמל והפכה לרכה עוד יותר.
למתכון:
מרכיבים לבצק: ( מתכון ל- 2 חלות גדולות)
1 קילו קמח
לבן ( רצוי מנופה)
2 כפות סוכר לבן
כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח דק
1 ביצה
לתוספת הבצל :
2 בצלים גדולים קצוצים דק
3 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כפית סילאן וכף שמן זית
שומשום ומלח גס
אופן ההכנה:
( ניתן ללוש ידנית בקערה גדולה\ במיקסר
עם וו לישה)
* ניתן לטבען את החלה ע"י השמטת הביצה במרכיבים וציפוי של מים שמן וסילאן
ההכנה:
1. 1. מטגנים את הבצלים בשמן זית עם מלח
ופלפל עד השחמה, מסירים מהאש ומצננים .
2. 2. בקערה מניחים קמח סוכר ושמרים מערבבים
עם כף יחד ויוצרים גומה במרכז.
3. במרכז מניחים מים, שמן, ביצה, בצל
מטוגן ומלח.
4. 3. מתחילים ללוש כ- 6 דקות לישה רצופה - זה בסדר אם הבצק דביק מעט- מומלץ ללוש
במיקסר עם וו לישה, אך אפשר גם ידנית בקערה
גדולה.
5. 4. לאחר שהבצק אחיד מעבירים לקערה משומנת
את כדור הבצק ומכסים בשקית ניילון גדולה.
6. משאירים בחוץ להתפחה כשעה.
7. 5. לאחר שעה לשים את הבצק מעט על משטח מקומח ומחלקים לכדורים לפי מספר הרצועות
של הקליעה בה בחרתם.
8. 6. לאחר קליעת החלה מניחים אותה על תבנית
מרופדת נייר אפייה.
9. 7. מברישים בביצה טרופה , מפזרים מעט מלח
גס ואז מתפיחים שוב ל- 25 דקות .
10 8. אופים בתנור שחום מראש ל- 180 מעלות כ-
25-30 דקות עד שהן מזהיבות .
טיפים:
קליעת החלה: כל רצועה מומלץ לרדד מעט
ואז לגלגל לרצועה .
לאחר האפייה מומלץ מיד לעטוף במגבת על
מנת לשמור עליהן רכות.
ניתן להשתמש בשבבי בצל מטוגנים לקבלת ארומה חזקה יותר של בצל.