דילוג לתוכן הראשי

חלת בצל


לשמוח ע"י שמחה, לשמוח ע"י פעולה שתשמח מישהו אחר.

יום שישי בבוקר הוא יום מיוחד, הקצב בו שונה משאר הימים, איטי יותר, מואר יותר, עם קפה חזק, עם שיר שאוהבים ואצלי הוא בדרך כלל מתחיל עם קערה של בצק תופח תוך כדי שאני מכינה לי את הקפה שלי.

אין דבר יותר כייפי מלשמח אנשים אחרים וכנראה בגלל זה כל שישי שלי מתחיל באפייה, כזאת שמפזרת ריח נעים בכל הבית, ריח שמזכיר לי שאין לאן למהר היום ואיזה כיף יהיה בהמשך היום לארוז את החלות והעוגות שלי לחברים ומשפחה.

ריח של בישולים של שישי מתחיל בדרך כלל בריח בצל מטוגן והרגע שהוא מתקרמל ואז נכנס אל תוך החלה, יוצר קסם אחר לגמרי.

חלה רכה של שבת בתיק האוכל שלנו, חלה שספגה טעמים של בצק מקורמל והפכה לרכה עוד יותר.

למתכון:

מרכיבים לבצק: ( מתכון ל- 2 חלות  גדולות)
1  קילו קמח לבן ( רצוי מנופה)
2 כפות סוכר לבן
 כפות שמרים יבשים 
 2.5 כוסות מים פושרים 
1/2  כוס שמן זית 
1 כף מלח דק

1 ביצה

לתוספת הבצל :

2 בצלים גדולים קצוצים דק

3 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כפית שטוחה מלח
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כפית סילאן וכף שמן זית 
שומשום ומלח גס

אופן ההכנה:

( ניתן ללוש ידנית בקערה גדולה\ במיקסר עם וו לישה)

 

* ניתן לטבען את החלה ע"י השמטת הביצה במרכיבים וציפוי של מים שמן וסילאן 







ההכנה:

1.      1. מטגנים את הבצלים בשמן זית עם מלח ופלפל עד השחמה, מסירים מהאש ומצננים .

2.     2.  בקערה מניחים קמח סוכר ושמרים מערבבים עם כף יחד ויוצרים גומה במרכז.

3.      במרכז מניחים מים, שמן, ביצה, בצל מטוגן ומלח.

4.     3. מתחילים ללוש כ- 6 דקות לישה רצופה - זה בסדר אם הבצק דביק מעט- מומלץ ללוש 

         במיקסר עם וו לישה, אך אפשר גם ידנית בקערה גדולה.

5.    4. לאחר שהבצק אחיד מעבירים לקערה משומנת את כדור הבצק ומכסים בשקית ניילון גדולה.

6.      משאירים בחוץ להתפחה כשעה.

7.      5. לאחר שעה לשים את הבצק מעט על משטח מקומח ומחלקים לכדורים לפי מספר הרצועות

         של הקליעה בה בחרתם.  

8.      6. לאחר קליעת החלה מניחים אותה על תבנית מרופדת נייר אפייה.

9.      7. מברישים בביצה טרופה , מפזרים מעט מלח גס  ואז מתפיחים שוב ל- 25 דקות .

10      8. אופים בתנור שחום מראש ל- 180 מעלות כ- 25-30 דקות עד שהן מזהיבות .

 

טיפים:

קליעת החלה: כל רצועה מומלץ לרדד מעט ואז לגלגל לרצועה .

לאחר האפייה מומלץ מיד לעטוף במגבת על מנת לשמור עליהן רכות.

ניתן להשתמש בשבבי בצל מטוגנים לקבלת ארומה חזקה יותר של בצל.
















 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה