דילוג לתוכן הראשי

חלת בצל


לשמוח ע"י שמחה, לשמוח ע"י פעולה שתשמח מישהו אחר.

יום שישי בבוקר הוא יום מיוחד, הקצב בו שונה משאר הימים, איטי יותר, מואר יותר, עם קפה חזק, עם שיר שאוהבים ואצלי הוא בדרך כלל מתחיל עם קערה של בצק תופח תוך כדי שאני מכינה לי את הקפה שלי.

אין דבר יותר כייפי מלשמח אנשים אחרים וכנראה בגלל זה כל שישי שלי מתחיל באפייה, כזאת שמפזרת ריח נעים בכל הבית, ריח שמזכיר לי שאין לאן למהר היום ואיזה כיף יהיה בהמשך היום לארוז את החלות והעוגות שלי לחברים ומשפחה.

ריח של בישולים של שישי מתחיל בדרך כלל בריח בצל מטוגן והרגע שהוא מתקרמל ואז נכנס אל תוך החלה, יוצר קסם אחר לגמרי.

חלה רכה של שבת בתיק האוכל שלנו, חלה שספגה טעמים של בצק מקורמל והפכה לרכה עוד יותר.

למתכון:

מרכיבים לבצק: ( מתכון ל- 2 חלות  גדולות)
1  קילו קמח לבן ( רצוי מנופה)
2 כפות סוכר לבן
 כפות שמרים יבשים 
 2.5 כוסות מים פושרים 
1/2  כוס שמן זית 
1 כף מלח דק

1 ביצה

לתוספת הבצל :

2 בצלים גדולים קצוצים דק

3 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כפית שטוחה מלח
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כפית סילאן וכף שמן זית 
שומשום ומלח גס

אופן ההכנה:

( ניתן ללוש ידנית בקערה גדולה\ במיקסר עם וו לישה)

 

* ניתן לטבען את החלה ע"י השמטת הביצה במרכיבים וציפוי של מים שמן וסילאן 







ההכנה:

1.      1. מטגנים את הבצלים בשמן זית עם מלח ופלפל עד השחמה, מסירים מהאש ומצננים .

2.     2.  בקערה מניחים קמח סוכר ושמרים מערבבים עם כף יחד ויוצרים גומה במרכז.

3.      במרכז מניחים מים, שמן, ביצה, בצל מטוגן ומלח.

4.     3. מתחילים ללוש כ- 6 דקות לישה רצופה - זה בסדר אם הבצק דביק מעט- מומלץ ללוש 

         במיקסר עם וו לישה, אך אפשר גם ידנית בקערה גדולה.

5.    4. לאחר שהבצק אחיד מעבירים לקערה משומנת את כדור הבצק ומכסים בשקית ניילון גדולה.

6.      משאירים בחוץ להתפחה כשעה.

7.      5. לאחר שעה לשים את הבצק מעט על משטח מקומח ומחלקים לכדורים לפי מספר הרצועות

         של הקליעה בה בחרתם.  

8.      6. לאחר קליעת החלה מניחים אותה על תבנית מרופדת נייר אפייה.

9.      7. מברישים בביצה טרופה , מפזרים מעט מלח גס  ואז מתפיחים שוב ל- 25 דקות .

10      8. אופים בתנור שחום מראש ל- 180 מעלות כ- 25-30 דקות עד שהן מזהיבות .

 

טיפים:

קליעת החלה: כל רצועה מומלץ לרדד מעט ואז לגלגל לרצועה .

לאחר האפייה מומלץ מיד לעטוף במגבת על מנת לשמור עליהן רכות.

ניתן להשתמש בשבבי בצל מטוגנים לקבלת ארומה חזקה יותר של בצל.
















 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא