כשהייתי בפאריז היינו קונים כל בוקר מאפים חמים
ופותחים שולחן מלא בפינוקים,
ועדיין באותו שבוע שהיינו שם, בשישי בבוקר קצת
התגעגעתי להכין חלה, ככה זה כשרגילים למשהו, באותו הבוקר קנינו כמה בריושים חמאה
מלוחה, קונפיטורה של אוכמניות וכמה גבינות ופירות יער, הכנתי ביצת עין ופתחנו
שולחן של בוקר שישי מושלם.
כשחזרתי כל מה שרציתי להכין חלת בריוש, כזאת
שמכינים בשישי, או שבת בבוקר, כזאת שמזכירה שיש עוד מקומות יפים לחזור אליהם.
מרכיבים לשתי חלות
200 גרם חמאה רכה מחולקת לשני חלקים
4 כוסות קמח
קורט מלח
1.5 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3/4 כוס חלב פושר
3 ביצים
אופן ההכנה:
1.
במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח , הסוכר,
השמרים, מוסיפים את החלב הפושר, מלח ואת הביצים ולשים כ- 3 דקות.
2.
מוסיפים מחצית מהחמאה בכמה חלקים אל הבצק תוך כדי
לישה.
3.
לאחר שמקבלים בצק אחיד מעבירים לקערה משומנת מעט ועוטפים
בניילון .
4.
מתפיחים כשעה, או 4 שעות ויותר במקרר.
5.
לאחר ההתפחה לשים לישה קצרה את הבצק ומחלקים לשני
חלקים.
6.
ממיסים את המחצית השנייה של החמאה.
7.
מרדדים כל חלק לעלה מלבני ומברישים בחמאה .
8.
בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות בעובי של 4-5
ס"מ על העלה ומניחים את הרצועות אחת על השנייה, כך נותר בצק "
מדופדף" עם שכבות חמאה עדינות.
9.
מקפלים את רצועת הבצק שבשכבות אל תוך תבנית
אינגליש קייק כשהצד עם השכבות החתוכות כלפי מעלה.
10.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והחמאה ומניחים
בתבנית השנייה.
11.
מתפיחים
כ- 30 דקות
12.
אופים ב- 180 מעלות 25-30 דקות עד הזהבה של החלה.
13.
מגישים לצד חמאה וריבה.