דילוג לתוכן הראשי

חלת בריוש

 


 

כשהייתי בפאריז היינו קונים כל בוקר מאפים חמים ופותחים שולחן מלא בפינוקים,

ועדיין באותו שבוע שהיינו שם, בשישי בבוקר קצת התגעגעתי להכין חלה, ככה זה כשרגילים למשהו, באותו הבוקר קנינו כמה בריושים חמאה מלוחה, קונפיטורה של אוכמניות וכמה גבינות ופירות יער, הכנתי ביצת עין ופתחנו שולחן של בוקר שישי מושלם.

כשחזרתי כל מה שרציתי להכין חלת בריוש, כזאת שמכינים בשישי, או שבת בבוקר, כזאת שמזכירה שיש עוד מקומות יפים לחזור אליהם.


מרכיבים לשתי חלות

200 גרם חמאה רכה  מחולקת לשני חלקים

4 כוסות קמח

קורט מלח

1.5 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

3/4 כוס חלב פושר

3 ביצים

 


אופן ההכנה:

1.      במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח , הסוכר, השמרים, מוסיפים את החלב הפושר, מלח ואת הביצים ולשים כ- 3 דקות.

2.      מוסיפים מחצית מהחמאה בכמה חלקים אל הבצק תוך כדי לישה.

3.      לאחר שמקבלים בצק אחיד מעבירים לקערה משומנת מעט ועוטפים בניילון .

4.      מתפיחים כשעה, או 4 שעות ויותר במקרר.

5.      לאחר ההתפחה לשים לישה קצרה את הבצק ומחלקים לשני חלקים.

6.      ממיסים את המחצית השנייה של החמאה.

7.      מרדדים כל חלק לעלה מלבני ומברישים בחמאה .

8.      בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות בעובי של 4-5 ס"מ על העלה ומניחים את הרצועות אחת על השנייה, כך נותר בצק " מדופדף" עם שכבות חמאה עדינות.

9.      מקפלים את רצועת הבצק שבשכבות אל תוך תבנית אינגליש קייק כשהצד עם השכבות החתוכות כלפי מעלה.

10. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והחמאה ומניחים בתבנית השנייה.

11. מתפיחים  כ- 30 דקות

12. אופים ב- 180 מעלות 25-30 דקות עד הזהבה של החלה.

13. מגישים לצד חמאה וריבה.

 

 


 

 

 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה