דילוג לתוכן הראשי

בראוניז עם גבינה ללא גלוטן

 




יש רגעים שכל מה שבא לי להכין זה משהו שיפזר ריח מתוק בבית, משהו שבביס אחד שיגרום למי שנוגס בו לחייך.

יש רגעים שאני מבינה שיש אנשים בחיי שלמרות כל המורדות והעליות, למרות כל אי ההבנות והרגעים, איכשהו הם דמות בחיי כבר עשור ואני שמחה שהם פה ויש רגעים בהם אני מבינה שיש אנשים שנכנסו לחיי לזמן קצר, גם אם לא חשבתי שכך יהיה ואז נעלמים מחיי .

בראוניז עם גבינה בתיק האוכל שלנו, קצת חום וקצת לבן, קצת מתו' וקצת נימוח, קוביות יפות ומפתיעות שמזכירות לנו לחייך ושאפשר לנצח את הכל.

"מעט ניסיון החיים שיש לי לימד אותי שאף אחד הוא לא הבעלים של כלום, הכל אשליה - וזה נכון ביחס לדברים החומריים כמו ביחס לדברים הרוחניים. מי שכבר איבד דבר שבעיניו היה מובטח, לומד ששום דבר אינו שייך לו, ואם שום דבר אינו שייך לי, אני גם לא צריכה לבזבז זמן בשמירה על דברים שהם לא שלי. מוטב לחיות כאילו היום הוא היום הראשון (או האחרון) בחיי"

- פאולו קואלו- הספר 11 דקות 











מרכיבים:

250 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

3  ביצים

1/2 כפית קפה מגורען או קפה נמס

3/4 כוס סוכר לבן

1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל

3 כפות קקאו

 

לבלילת הגבינה:

1 כוס מדידה  ריקוטה, או גבינה לבנה

20 גרם חמאה מומסת

3 כפות סוכר

2 כפות קורנפלור

1 כפית ברנדי- רצוי, לא חובה

 

ההכנה:


  1. בקערה על באן מארי, או בקערה עמידה למיקרוגל ממיסים את החמאה, הסוכר והשוקולד למסה חלקה- במיקרוגל יש להמיס בפולסים של 40 שניות כל פעם
  2. לאחר המסת השוקולד החמאה והסוכר יש לטרוף את הביצים אחת אחת אל המסה.
  3. לאחר מכן להוסיף פודינג וניל, קקאו וקפה.
  4. למזוג את הבלילה לתבנית מלבנית או מרובעת בינונית של 20X20
  5. בקערה נפרדת יש להקציף את בלילת הגבינה למסה חלקה
  6. בעזרת כף יש להעביר חלקים ממסת הגבינה אל מסת הבראוניז.
  7. בעזרת סכין יוצרים צורה משויישת על הבראוניז.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180  כ- 25 דקות.
  9. מצננים ופורסים לקוביות .
  10. מאחסנים בקופסא אטומה במקרר



































































































































































































































































פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה