יש רגעים שכל מה שבא לי להכין זה משהו שיפזר ריח מתוק בבית, משהו שבביס אחד שיגרום למי שנוגס בו לחייך.
יש רגעים שאני מבינה שיש אנשים בחיי שלמרות כל המורדות והעליות,
למרות כל אי ההבנות והרגעים, איכשהו הם דמות בחיי כבר עשור ואני שמחה שהם פה ויש רגעים בהם אני מבינה שיש אנשים שנכנסו לחיי לזמן קצר, גם אם לא חשבתי שכך יהיה ואז נעלמים מחיי .
בראוניז עם גבינה בתיק האוכל שלנו, קצת חום וקצת לבן, קצת מתו' וקצת נימוח, קוביות יפות ומפתיעות שמזכירות לנו לחייך ושאפשר לנצח את הכל.
"מעט ניסיון החיים שיש לי לימד אותי שאף אחד
הוא לא הבעלים של כלום, הכל אשליה - וזה נכון ביחס לדברים החומריים כמו ביחס
לדברים הרוחניים. מי שכבר איבד דבר שבעיניו היה מובטח, לומד ששום דבר אינו שייך
לו, ואם שום דבר אינו שייך לי, אני גם לא צריכה לבזבז זמן בשמירה על דברים שהם לא
שלי. מוטב לחיות כאילו היום הוא היום הראשון (או האחרון) בחיי"
- פאולו קואלו- הספר 11 דקות
מרכיבים:
250 גרם
שוקולד מריר
150 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כפית
קפה מגורען או קפה נמס
3/4 כוס
סוכר לבן
1 שקית
אינסטנט פודינג בטעם וניל
3 כפות
קקאו
לבלילת הגבינה:
1 כוס מדידה ריקוטה, או גבינה לבנה
20 גרם
חמאה מומסת
3 כפות
סוכר
2 כפות
קורנפלור
1 כפית
ברנדי- רצוי, לא חובה
ההכנה:
- בקערה על באן מארי, או בקערה עמידה למיקרוגל ממיסים את החמאה, הסוכר והשוקולד למסה חלקה- במיקרוגל יש להמיס בפולסים של 40 שניות כל פעם
- לאחר המסת השוקולד החמאה והסוכר יש לטרוף את הביצים אחת אחת אל המסה.
- לאחר מכן להוסיף פודינג וניל, קקאו וקפה.
- למזוג את הבלילה לתבנית מלבנית או מרובעת בינונית של 20X20
- בקערה נפרדת יש להקציף את בלילת הגבינה למסה חלקה
- בעזרת כף יש להעביר חלקים ממסת הגבינה אל מסת הבראוניז.
- בעזרת סכין יוצרים צורה משויישת על הבראוניז.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 כ- 25 דקות.
- מצננים ופורסים לקוביות .
- מאחסנים בקופסא אטומה במקרר