דילוג לתוכן הראשי

קוסקוס בטבח'ה - קוסקוס ברוטב אדום

 

קוסקוס בטבח'ה – קוסקוס ברוטב אדום.

כילדים הייתה לנו מסורת של אכילת " קוסקוס אדום" בימי שלישי.

קראנו לו קוסקוס אדום בגלל הרוטב, הרוטב של ה"טבח'ה, סיר מבעבע מלא בריחות וטעמים ורוטב סמיך שנספג בקוסקוס ועושה כל ביס לחגיגה ענקית.

מידי פעם אנחנו מכינים את הקוסקוס, רק כשבא לנו להיזכר בריחות של פעם, ריחות של ילדות, צלחת עמוקה עם מלא תוספות וקוסקוס רך שסופג את הכל מתחת בתיק האוכל, כזה שתמיד










מזמין אנשים לשולחן.

מרכיבים:

לקוסקוס – ניתן להשתמש בקוסקוס מוכן ואפשר גם להכין בבית מצ"ב קישור למתכון  לקוסקוס.

http://tikochel.blogspot.com/2018/08/blog-post.html

מרכיבים לטבח'ה:

1/4 כוס שמן קנולה

5-6 חתיכות עוף( כרעיים \ שוקיים\ חזה)

1 בצל גדול קצוץ

1 עגבנייה קצוצה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס שמיר קצוץ

2 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית צ'ילי גרוס יבש

2 כפות פפריקה




1 מקל קינמון – מומלץ לא חובה.

מים עד לכיסוי  מעל העוף

לתוספות מעל העוף:

2כוסות שעועית ירוקה או כוס וחצי אפונה

1 שומר חתוך לרבעים

1 קישוא  וגזר חתוכים לחתיכות גדולות

1 קולורבי פרוס- מומלץ לא חובה

2 תפוחי אדמה חתוכים לחצאים\ רבעים.

ההכנה:

  1. בסיר גדול מאוד ועמוק מניחים שמן, בצל, עגבניות , מקל קינמון,התבלינים, הרסק ואת כל הירק.
  2. מערבבים כ- 5 דקות ומוסיפים את העופות והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
  3. מוסיפים את האפונה או השעועית הירוקה ואת הירקות, דואגים שיהיו מספיק נוזלים.
  4. מבשלים בכיסוי חלקי כשעה או עד שהעוף רך.

 



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא