פגשתי אותן פעם ראשונה ברשת, פיד מהמם של מישהי בחו"ל שמכינה מאפים על רקעים לבנים.
באותו שבוע נתקלתי בהן שוב, הפעם בחוף הים בו אני נמצאת תמיד, הצדפות הגדולות על החול הזכירו לי בדיוק את אותה צורה של הלחמניות. וזו הייתה מספיק סיבה טובה לחזור הביתה ולהכין אותן.
לחמניות וינאיות בתיק האוכל שלנו, קטנות, רכות כל כך ונראות כמו דצפות שכרגע הים פיזר על החוף.
מרכיבים:
20 גרם שמרים יבשים
1 + 1/2 כוסות חלב פושר
2 כפות סוכר
1/2 3 כוסות קמח
1 כפית מלח
50 גרם חמאה רכה
לציפוי:
חלבון ביצה מעורבב עם כף חלב
ההכנה:
- בקערה מערבבים יחש את השמרים , הסוכר והחלב הפושר.
- מניחים בצד כרבע שעה
- בקערת מיקסר עם וו לישה (ניתן ללוש גם ידנית אך, מומלץ במיקסר) מניחים את הקמח ושופכים מעליו את קערת החלבעם השמרים והסוכר.
- לשים במהירות בינונית כ- 4 דקות ומוסיפים תוך כדי לישה את המלח והחמאה הרכה .
- לשים 5 דקות ומעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכוסה בניילון להתפחה.
- לאחר התפחה של שעה, לשים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל של 60 גרם ( גודל של קלמנטינה קטנה).
- מכדררים כל כדור לצורה עגולה ואז לצורת אליפסה, בעזרת 2 הידיים לוחצים על הקצוות כדי שיהיו מעט עם שפיץ.
- מניחים על תבני מרופדת נייר אפייה ומורחים בחלבון.
- לאחר מריחת החלבון יוצרים בעזרת סכין חדה 2-3 חתכים לאורך הלחמניות מקצה לקצה ומשאירים להתפחה כחצי שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש 25 דקות בחום של 200 מעלות.