בסופ"ש של גשם וקור, בימים בהם לפעמים רוצים להזכר בסירים של פעם, הסירים של הסבתות שלנו שהיו מכינות ומפזרות ריח מטורף בכל הבית, הימים בהם היינו נכנסים לבית שלהן וישר נושמים עמוק נשימה ראשונה של ריח בישולים, כזאת שאומרת תמיד " ברוך הבא הביתה", אלו הריחות שהיו בבית של סבתא שלי, שהייתה בשלנית בחסד עליון, שהייתה מכינה כל יום מלא סירים רק כדי שאם מישהו יבוא אליה ואל סבא שתמיד יהיו לו אופציות לבחירה, אלו הריחות של תבשילי הבשר שלה, שתמיד הביאו איתם צחוקים, לחם טרי וחם שעוטף את כל הרוטב בסירים שלה.
יש דברים שפשוט נכונים בפשטות שלהם, פשוט נכונים בהכנה שלהם, פשוט טובים , בדיוק כמו שהיא הייתה.
מרכיבים:
קילו בשר צלעות חתוך לקוביות גדולות
2 כוסות גרגירי חומוס גדולים לאחר
השרייה של לילה
2 גבעולי סלרי חתוכים דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ
1/2 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק
1 פחית של עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס שמן זית
1 כף פפריקה
3 פלפלים יבשים אדומים – מתוקים\
חריפים
1/2 כף מלח
1 כף כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כף כורכום
1/2 כפית קינמון
מים עד לכיסוי הסיר
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מניחים שמן, בצל קצוץ, פלפל צ'ילי ואת קוביות הבשר, מטגנים מכל הכוונים עד לסגירת הבשר.
- מוסיפים את התבלינים היבשים ואת העגבניות המרוסקות וגרגירי החומוס, מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים בכיסוי חלקי את הבשר כשעתיים.
- במהלך השעתיים בודקים שלא חסר נוזלים ואם חסרים נוזלים להוסיף כל פעם חצי כוס, עד לריכוך הבשר וגרגירי החומוס, אמור להישאר רוטב אבל מצומצם.