דילוג לתוכן הראשי

וואפל בלגי מלוח






" יום אחד הסופה תיגמר ואתה לא תזכור איך שרדת את זה, אתה אפילו לא תהיה בטוח אם זה באמת נגמר, אבל דבר אחד בטול: כשאתה תצא מהסערה, לעולם לא תוכל להיות האדם שנכנס לתוכה.
כי זו הייתה כל המשמעות שלה" ( הרוקי מורקמי).
זו תקופה מבלבלת לכולם, זו תקופה עם הרבה שינויים שלא תמיד יודעים איך להתמודד איתם, אבל זו גם תקופה של התבוננות פנימית, של צמיחה מהמקום הכי נכון שלנו, מהמקום השקט, זו תקופה שלומדים להעריך את הדברים הקטנים בחיים, גם אם  זה בראנץ צבעוני.
וואפל בלגי מלוח בתיק האוכל שלנו, מלא בגבינות וטעמים ועם תוספות שאנחנו אוהבים מעל.
כזה שמזכיר לנו שהכל טוב למרות הסערה.







מרכיבים:
לוואפל הגבינות:הערה- למי שאין מכשיר יכול להכין מהבלילה פנקייק מלוח באותה הדרך

3 ביצים 
1+1/4 כוסות קמח תופח
1 כוס חלב
3 כפות שמן זית
100 גרם גבינה לבנה
150 גרם גבינה קשה מגוררת - אנחנו השתמשנו בקשקבל.
1/2 כף טימין קצוץ\ אורגנו - אפשר גם יבש.
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור- או צ'ילי גרוס חריף
1 כפית שום גבישי

לתוספות:
ביצת עין, אבוקדו טרי פרוס, סלט טרי \ עלי תרד.


ההכנה:
  1. בקערה עמוקה טורפים יחד את הביצים, החלב, התבלינים, השמן והגבינה הלבנה.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד הטמעה בלבד.
  3. מקפלים אל התערובת את הגבינה המגוררת .
  4. מחממים מכשיר של וואפל בלגי - ניתן למצא היום כמעט בכל סופר במחיר של 120 ש"ח.
  5. מניחים כמו של מצקת במכשיר וצולים עד להשחמה .
  6. מכינים את התוספות ומצלחתים כשהוא חם.




 


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי