דילוג לתוכן הראשי

טירמיסו קרפ

 



קלאסיקות הן תמיד טובות, כי הן לוקחות אותנו לרגע בדיוק בהן פגשנו בהן לראשונה.

מה שיפה בהן הוא הוכחת הזמן, הזמן הוא המבחן הכי גדול למשהו אמיתי וטוב גם בחיים וגם במטבח.

אצלנו טירמיסו תמיד נחשב לקלאסיקה, תמיד אהבתי לנעוץ את הכפית ולחשוף את מה שמחכה בתוך העוגה, לראות את השכבות נפרסות בגוונים שונים שיוצרים ביס של שלמות.

כדור קרפ טירמיסו בתיק האוכל שלנו, עגול, שמחביא בתוכו קרם עדין ושכבה דקיקה של קקאו, כזה שמזכיר לנו שגם בחיים קלאסיקות רק משתבחות עם הזמן, פתחנו את הכדור וגילינו שיש דברים שהזמן עושה להם רק טוב, כמו בחיים..

 

לבלינצ'ס

1.5 כוסות קמח לבן

קורט מלח

2+1/4 כוסות חלב

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

20 גרם חמאה מומסת

למלית מסקרפונה בגרסה המהירה ולא המסורתית :

300 גרם גבינת מסקרפונה

1 מיכל – 250 מ"ל

4 כפות אבקת סוכר

אבקת קקאו לפיזור

2 כפות ברנדי

לציפוי :

אבקת קקאו





ההכנה:

מתחילים בהכנת הבלינצ'ס יוצאים כ- 10 בינוניים

1.      בקערה גדולה טורפים יחד את מרכיבי הבלינצ'ס עד לבלילה חלקה וללא גושים - אפשר במטרפה אבל מומלץ במיקסר ידני.

2.      מחממים מחבת נון סטיק בקוטר של 26\ 24 ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.

3.      יוצקים חצי מצקת מהבלילה אל המחבת  ומזיזים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט לכל קוטר המחבת.

4.      מחכים 2-3 דקות עד שפני הבלינצ'ס מתקשים והקצוות זהובים מעט ומעבירים לצלחת - לא הופכים לצד השני.

5.      חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

6.      מצננים את הבלינצ'ס .

ממשיכים בהכנת הקרם:

1.      מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר וברנדי עד למסה רכה ולא יציבה, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד שהמלית יציבה.

2.      מכינים תבנית שקעים להנחת הטירמיסו.

3.      חותכים ניילון נצמד או נייר אלומיניום לצורת ריבוע גדול מהבלינצ'ס

4.      מניחים את הבלינצ'ס על הניילון הנצמד כשהצד הכהה כלפי מטה.

5.      מפזרים קקאו ומניחים 2-3 כפיות מהקרם במרכז הבלינצ'ס

6.      סוגרים בעזרת הניילון הנצמד את הבלינצ'ס לצורת עיגול ומהדקים את הניילון כך שהכדור לא יפתח.

7.      מניחים בתבנית שקעים לייצוב.

8.      חוזרים על הפעולה עם שאר הבלינצ'סים והקרם וממלאים את התבנית .

9.      מעבירים למקרר לייצוב של לפחות 3 שעות

10.  פותחים בזהירות את הניילון הנצמד ומניחים כשהצד עם הסגירה כלפי מטה, מפזרים קקאו מעל ומגישים.




 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי