דילוג לתוכן הראשי

פאי שוקולד - מיני שוקו שוקו


פאי שוקולד - מיני שוקו שוקו

2020 נפתחה בהרבה תקוות  כמו כל שנה שמתחילה מחדש, שנת 2020 הוכיחה לנו שאנחנו לא יודעים דבר, שכל רגע בחיים יכול להשתנות בשנייה,  שכל מה שמתכננים יכול להיעצר בלי שתהיה לנו יכולת לשלוט בזה.

2020 לימדה אותנו דברים חשובים, היא לימדה אותנו לתת מקום לשקט, ללבד, מקום להירגע ולהוריד את הרגל מהגז של המירוץ האינסופי שלנו.

היא לימדה אותנו להעריך דברים כמו טבע, טיולים, משפחה, חברים ויותר מכל היא לימדה אותנו מהו ערכו של חיבוק מהו ערכה של נשימה  וכמה הם חשובים לפעמים יותר מהכל.

למדתי השנה לקבל שינויים, למדתי שאני לא יכולה לשלוט בהכל, למדתי להילחם על אנשים בחיי גם אם הם לא רוצים שילחמו עבורם, למדתי מי חשוב ומהי משפחה שמורכבת מחברים.

2021 מביאה איתה הרבה תקווה לאנושות  ובעיקר מביאה איתה המון בקשות ובעיקר שיהיה טוב, שיהיה רגיל כי מי ידע ששגרה רגילה היא משהו שכולנו נייחל לו.

מיני פאי שוקו שוקו מתוק מהקלתית ועד לציפוי, כזה שאומר "בואי 2021, בואי בכל הדרך ועם בשורות טובות , בואי עם שגרה שכולנו מייחלים לה ועם דברים טובים ומתוקים".




מרכיבים לקלתית:

150  גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 +2\1 קמח

רבע כוס קקאו

4 כפות סוכר

1 חלמון ביצה

מרכיבים למלית :

2 ביצים

200 גרם שוקולד מריר מומס

100 גרם חמאה

קורט מלח

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה





1.      מכניסים למעבד מזון את מרכיבי הקלתית ובפולסים יוצרים מרקם אחיד יחסית, מעבירים למשטח, מכדררים בלי לעבד יותר מידי את הבצק , עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.

2.      מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר של השקעים בתבנית השקעים

3.      מניחים כל עיגול בצק בתבנית  השקעים ומכניסים למקרר.

4.      מכינים את המלית :

5.      ממיסים שוקולד מריר וחמאה על באן מארי, או במיקרוגל

6.      טורפים אל קערת השוקולד 2 ביצים  ומעט מלח.

7.      ממלאים את המלית על קלתיות הבצק ומכניסים לתנור

8.      אופים 25 דקות בחום של 170 מעלות ומצננים.

9.      ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה עד לגנאש מבריק ומצפים כל מיני פאי.

10.  מומלץ לפזר מעל מעט מלח אטלנטי .






 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי