דילוג לתוכן הראשי

פיצה פריטה - פיצה מטוגנת


איך יודעים שמשהו הוא נכון עבורנו? פשוט יודעים... בוקר שהתחיל ברעיון מדליק לסופגניות והפך למשהו אחר לגמרי, משהו שיותר מתחברים אליו, משהו שמביא זיכרונות מבית וידעתי שהוא הדבר הנכון להכין בחנוכה הזה.

כזה שמזכיר את הילדות שלנו, את חנוכה בחיפה, פסטיגלים , סביבונים שמאירים ובעיקר פשטות, היה קל יותר עם הפשטות, קל יותר לשמח, קל יותר להבין, קל יותר לאהוב.

השבוע צילמנו לבלוג פיצה פריטה- הכלאה בין פיצה לקלצונה מטוגנת, בצק של קלצונה שמרודד דק ממש, מילוי של פיצה וטיגון שיוצר כיס קריספי חמים, מלא בזיכרונות, ברגע שבצעתי את הפיצה פריטה וקלטתי כמה דק הבצק, ישר אמרתי  " סבתא שלי הייתה גאה בי", ממשיכה מסורות של פשטות , חג של ניסים שמח .





מצרכים לבצק :

1 קילו קמח
20 גרם שמרים יבשים 
1 כפית מלח
1 כף סוכר
4 כפות שמן זית 
2.5 כוסות מים פושרים 
למילוי:
 200 גרם בייבי מוצרלה או מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות 
150 גרם פקורינו מגוררת 
1.5 כוסות עלי תרד בייבי
1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות 
1 כפית שום גבישי

לטיגון : שמן קנולה

אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה, או בקערה רחבה ללישה ידנית מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים, מערבבים לחצי דקה ויוצרים גומה עם כף.
  2. מניחים בגומה את המים, המלח והשמן ולשים כ- 5 דקות עד לבצק גמיש.
  3. מניחים לנתפחה בקערה משומנת ומכוסה כ- 45 דקות
  4. לאחר ההתפחה מחלקים את הכדורים לכדורים בגודל של 100 גרם בערך.
  5. מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר על משטח מקומח וממלאים במרכז קוביית מוצרלה, כף פקורינו , עגבניות  ועלי תרד טריים - ניתן לקצוץ מעט.
  6. מקפלים לחצי עיגול ומהדקים בעזרת מזלג מקומח את כל חצי העיגול על מנת לאטום את המלית .
  7. מחממים שמן חצי עמוק לחום של 170 מעלות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  8. מגישים חם רצוי לצד רוטב סלסה.


 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה