איך יודעים שמשהו הוא נכון עבורנו? פשוט יודעים... בוקר שהתחיל ברעיון מדליק לסופגניות והפך למשהו אחר לגמרי, משהו שיותר מתחברים אליו, משהו שמביא זיכרונות מבית וידעתי שהוא הדבר הנכון להכין בחנוכה הזה.
כזה שמזכיר את הילדות שלנו, את חנוכה בחיפה, פסטיגלים , סביבונים שמאירים ובעיקר פשטות, היה קל יותר עם הפשטות, קל יותר לשמח, קל יותר להבין, קל יותר לאהוב.
השבוע צילמנו לבלוג פיצה פריטה- הכלאה בין פיצה לקלצונה מטוגנת, בצק של קלצונה שמרודד דק ממש, מילוי של פיצה וטיגון שיוצר כיס קריספי חמים, מלא בזיכרונות, ברגע שבצעתי את הפיצה פריטה וקלטתי כמה דק הבצק, ישר אמרתי " סבתא שלי הייתה גאה בי", ממשיכה מסורות של פשטות , חג של ניסים שמח .
מצרכים לבצק :
1 קילו קמח
20 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
למילוי:
200 גרם בייבי מוצרלה או מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות
150 גרם פקורינו מגוררת
1.5 כוסות עלי תרד בייבי
1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
1 כפית שום גבישי
לטיגון : שמן קנולה
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה, או בקערה רחבה ללישה ידנית מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים, מערבבים לחצי דקה ויוצרים גומה עם כף.
- מניחים בגומה את המים, המלח והשמן ולשים כ- 5 דקות עד לבצק גמיש.
- מניחים לנתפחה בקערה משומנת ומכוסה כ- 45 דקות
- לאחר ההתפחה מחלקים את הכדורים לכדורים בגודל של 100 גרם בערך.
- מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר על משטח מקומח וממלאים במרכז קוביית מוצרלה, כף פקורינו , עגבניות ועלי תרד טריים - ניתן לקצוץ מעט.
- מקפלים לחצי עיגול ומהדקים בעזרת מזלג מקומח את כל חצי העיגול על מנת לאטום את המלית .
- מחממים שמן חצי עמוק לחום של 170 מעלות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מגישים חם רצוי לצד רוטב סלסה.