דילוג לתוכן הראשי

צלי עוף ופטריות


העולם נחלק לשני סוגי אנשים, אלו שמכילים בקול רם ואלו שמכילים בשקט.
למדתי שיש דרך לגשת אל כל אדם ואדם, למדתי להקשיב יותר, למדתי להכיל, להכיל את האנשים סביבי, להכיל את האנשים שאני אוהבת.
למדתי להכיל טעויות שעשיתי, כי בסופה של הדרך אני יודעת שהן שם מסיבה כלשהי, למדתי שכדי להכיל אחרים אני צריכה להתבונן בהם בשקט ובלי למהר, להתבונן ולהקשיב גם לשתיקות שלהם, רק כדי שאדע איך להכיל גם אותן.
למדתי שאפשר להכיל אדם כשמכינים לו אוכל חם, צלי עוף ופטריות  בתיק האוכל שלנו, שזוף, עמוק, מלא בטעמים, כזה שנאפה בשקט ולאט, כזה שמכיל את כל מה שצריך.





מרכיבים:

2-3 כרעיים שלמות  - אפשר גם חתוכות

שקית פטריות שיטאקי מיובשות

1/4 כוס שמן זית

מים רותחים לכיסוי הירקות בערך כוס וחצי

3 בצלים חתוכים לרצועות

1 כוס פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים

1 כפית זרעי כוסברה כתושים

1 כפית מלח דק

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1 כף כמון

4 כפות רוטב טריאקי

1 כף שום גבישי

2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

1.      מניחים את הכרעיים בתבנית עם נייר אפייה ממליחים מעט , מפלפלים ומכניסים לתנור ל- 30 דקות בחום של 180 מעלות .

2.      משרים את הפטריות במים רותחים כחצי שעה.

3.      מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הפטריות, ומניחים סביב הכרעיים שנאפו מעט, מסדרים גם את פטריות השמפיניון ושופכים מעל הכל את מי הפטריות שהשרנו.

4.      במחבת מניחים שמן זית , מחממים מעט ומוסיפים בצל, מטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה ומוסיפים את התבלינים, הסויה והטריאקי. מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ושופכים בזהירות על העוף והפטריות.

5.      מחירים לתנור ואופים שעה וחצי בחום של 170 מעלות עד לצמצום הנוזלים ועד להשחמה של כל התבנית.

6.      מומלץ להגיש לצד אורז לבן.















 




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה