נוסטלגייה היא הרגע שאנחנו נזכרים בו, אותו הרגע שזיכרון מציף את הראש וחיוך עולה ישר, נוסטלגיה מזכירה לנו כמה טוב , נוסטלגיה מזכירה לנו שעל הכל אפשר להתגבר, שאם זה חשוב מספיק לשמור עליו, מספיק טוב כדי שייחרט בזכרון אז הוא הופך לרגע נוסטלגי.
נוסטלגיה מזכירה לנו כמה פשטות של דברים היא קסומה, כמה אוסף של רגעים יוצרים משהו מושלם .
נוסטלגיה מזכירה לנו שלפעמים כל מה שצריך זה עוגת ביסקווטים קרה כדי להמיס כל קרח, כדי לרכך ולהביא חיוך של נוסטלגיה.
עוגת ביסקווטים בתיק האוכל שלנו, כזו שהפכנו לשוקו שוקו עם המון שכבות של שוקולד, רק כדי להפוך אותה לרגע נוסטלגי מתוק יותר, כזאת שכל מה שצריך עבורה זה כפית וחיוך.
מרכיבים :
חבילה של שתי שורות פתיבר ( לקוטר של 24 מספיק שורה וחצי ).
500 גרם גבינה לבנה
3/4 כוס חלב
250 מ"ל שמנת להקצפה
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד ( ניתן להחליף לטעם וניל למי שמעדיף עוגה בטעם וניל )
3 כפות ממרח שוקולד ( ניתן להוריד למי שמעדיף עוגה בטעם וניל )
קערית עם מים חמימים וכפית נס קפה מגורען לטבילת הביסקוויטים.
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר 200 מ"ל שמנת להקצפה.
ההכנה:
- מקציפים בקערה שמנת להקצפה עם חלב ואבקת הפודינג עד לקרם יציב, אך לא נוקשה.
- מוסיפים את הגבינה הלבנה וממרח השוקולד ומקציפים לקרם .
- טובלים את הביסקוויטים במי הקפה החמימים ומניחים בתבנית בצמידות- ניתן לשבור אותם מעט לאחר הטבילה כדי להתאים אותם לגודל התבנית -בתבנית מלבנית יותר קל ובתבנית עגולה צריך לשבור את הביסקווטים כדי להתאימם לקוטר התבנית.
- חוזרים על פעולת הביסקווטים בשנית כדי ליצור תחתית עבה יותר .
- מורחים חצי מכמות הקרם על הביסקווטים ומשטחים.
- טובלים ביסקווטים במי הקפה ומרפדים את שכבת הקרם, הפעם עושים שכבה אחת של ביסקוויט ולא שתיים.
- מכסים במחצית השנייה של הקרם ואז בשכבת ביסקוויטים טבולים בקפה ( סה"כ 3 שכבות ביסקוויט וביניהן 2 שכבות קרם).
- מכניסים למקרר ומכינים את ציפוי השוקולד.
- ממיסים בקערית במיקרוגל בפולסים , או בסיר קטן תוך כדי ערבוב את השמנת עם השוקולד, מערבבים עד להמסה מלאה ומרקם שוקולדי , מצננים 5 דקות - מומלץ לערבב כדי ליצור מרקם חלק, שופכים מעל העוגה ומכניסים לקירור של 4-5 שעות לפני ההגשה.
- מומלץ לפרוס את העוגה בסכין טבולה במים רותחים .
הערות לעוגה:
ניתן להכין את העוגה בתבנית מלבנית במקום עגולה בקוטר 24
ניתן לוותר על ממרח השוקולד ולהחליף את הפודניג לטעם וניל לקבלת עוגה קלאסית בטעם וניל.