דילוג לתוכן הראשי

עוגת ביסקוויטים שוקו שוקו

 

נוסטלגייה היא הרגע שאנחנו נזכרים בו, אותו הרגע שזיכרון מציף את הראש וחיוך עולה ישר, נוסטלגיה מזכירה לנו כמה טוב , נוסטלגיה מזכירה לנו שעל הכל אפשר להתגבר, שאם זה חשוב מספיק לשמור עליו, מספיק טוב כדי שייחרט בזכרון אז הוא הופך לרגע נוסטלגי.

נוסטלגיה מזכירה לנו כמה פשטות של דברים היא קסומה, כמה אוסף של רגעים יוצרים משהו מושלם .

נוסטלגיה מזכירה לנו שלפעמים כל מה שצריך זה עוגת ביסקווטים קרה כדי להמיס כל קרח, כדי לרכך ולהביא חיוך של נוסטלגיה.

עוגת ביסקווטים בתיק האוכל שלנו, כזו שהפכנו לשוקו שוקו עם המון שכבות של שוקולד, רק כדי להפוך אותה לרגע נוסטלגי מתוק יותר, כזאת שכל מה שצריך עבורה זה כפית וחיוך.


מרכיבים :

חבילה של שתי שורות פתיבר ( לקוטר של 24 מספיק שורה וחצי ).

500 גרם גבינה לבנה

3/4 כוס חלב

250 מ"ל שמנת להקצפה

1 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד  ( ניתן להחליף לטעם וניל למי שמעדיף עוגה בטעם וניל )

3 כפות ממרח שוקולד ( ניתן להוריד למי שמעדיף עוגה בטעם וניל )

קערית עם מים חמימים וכפית נס קפה מגורען לטבילת הביסקוויטים.


לציפוי: 

200 גרם שוקולד מריר 200 מ"ל שמנת להקצפה.

ההכנה:

  1. מקציפים בקערה שמנת להקצפה עם חלב ואבקת הפודינג עד לקרם יציב, אך לא נוקשה.
  2. מוסיפים את הגבינה הלבנה וממרח השוקולד ומקציפים לקרם .
  3. טובלים את הביסקוויטים במי הקפה החמימים ומניחים בתבנית בצמידות- ניתן לשבור אותם מעט לאחר הטבילה כדי להתאים אותם לגודל התבנית -בתבנית מלבנית יותר קל ובתבנית עגולה צריך לשבור את הביסקווטים כדי להתאימם לקוטר התבנית.
  4. חוזרים על פעולת הביסקווטים בשנית כדי ליצור תחתית עבה יותר .
  5. מורחים חצי מכמות הקרם על הביסקווטים ומשטחים.
  6. טובלים ביסקווטים במי הקפה ומרפדים את שכבת הקרם, הפעם עושים שכבה אחת של ביסקוויט ולא שתיים.
  7. מכסים במחצית השנייה של הקרם ואז בשכבת ביסקוויטים טבולים בקפה ( סה"כ 3 שכבות ביסקוויט וביניהן 2 שכבות קרם).
  8. מכניסים למקרר ומכינים את ציפוי השוקולד.
  9. ממיסים בקערית  במיקרוגל בפולסים , או בסיר קטן תוך כדי ערבוב את השמנת עם השוקולד, מערבבים עד להמסה מלאה ומרקם שוקולדי , מצננים 5 דקות - מומלץ לערבב כדי ליצור מרקם חלק, שופכים מעל העוגה ומכניסים לקירור של 4-5 שעות לפני ההגשה.
  10. מומלץ לפרוס את העוגה בסכין טבולה במים רותחים .


הערות לעוגה:

 ניתן להכין את העוגה בתבנית מלבנית במקום עגולה בקוטר 24

ניתן לוותר על ממרח השוקולד ולהחליף את הפודניג לטעם וניל לקבלת עוגה קלאסית בטעם וניל.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא