הן היו עושות קסמים, הן היו עושות קסמים כי הן ידעו לקחת חומרי גלם שהיו בבית וליצור מהן קסמים.
הן היו מתמקדות באושר אקספרס, מהסוג שמגיע ברגע וכובש את היום.
הן היו מתמקדות בפשטות, במהירות, בטעם שמגיע כולו מהיד שמכינה את האוכל.
הסבתות שלנו, אלו שמזמן עוד לפני עולם הרשתות החברתיות ידעו לבדן מה נראה טוב ומה צריך לעשות כדי להוציא מנה טעימה.
הפסטה של הסבתות שלנו בתיק האוכל, מחבת אחת, בלי לבשל את הפסטה מראש, עם קופסאות טונה שהיו בארון והרבה הרבה פלפל חריף, כזה שהזכיר לנו בכל ביס שהחיים הם כאלו בדיוק, חריפים, טובים ובסה"כ פשוטים- קוראים לזה אושר אקספרס
מרכיבים למחבת רחבה בקוטר 28 או סיר סוטאז' שטוח בקוטר 26-28
חצי חבילת פסטה פנה, או פוזילי
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1/2 פלפל ירוק חריף \ פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות.
1/2 כף צ'ילי גרוס
1 כף כמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה פפריקה מתוקה- אפשר חריפה למי שאמיץ:)
1 כף גדושה רסק עגבניות
20 עגבניות שרי חצויות, או 4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות .
2 קופסאות טונה מסוננות משמן או מים.
מים רותחים לכיסוי הפסטה עד לגובה של 4 ס"מ מעל גובה הפסטה.
להגשה: עלי בזיליקום טריים או עלי אורגנו.
ההכנה:
- במחבת רחבה, או סיר סוטאז מניחים את כל המרכיבים כולל הפסטה מלבד הטונה ורסק העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות .
- לאחר 5 דקות מוסיפים את הרסק ואת הטונה ומערבבים תוך כדי ערבוב.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מים רותחים כ- 4 ס"מ מעל גובה הפסטה.
- מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה בינונית ללא כיסוי עד צמצום נוזלים ואז מוסיפים עלי בזיליקום\ אורגנו .
* הערות :
ניתן לטבען ובמקום הטונה להוסיף חבילת טופו חתוך לרצועות דקות .
הפסטה יוצאת חריפה מאוד וככה נהגו להכין אותה כי החריפות השתלבה עם הטונה והרוטב.