המציאות שלנו מכתיבה לנו הרבה דברים לאחרונה ועדיין בתוך כל המציאות החדשה ניתנה לנו הזכות לבחור.
כל בוקר מחדש ניתנה לנו הזכות לבחור, לבחור אם לחייך, לבחור לקום ולעשות משהו כדי להגשים עצמנו, לבחור את מי לאהוב והכי חשוב, ניתנה לנו הזכות לבחור להיות מאושרים.
אושר הוא עניין של בחירה, קלישאתי ועדיין נכון, אושר הוא הרגע בו אנחנו מחליטים להפסיק לחפש את מה שלא טוב ולהתחיל לשים לב לפרטים הקטנים, למה שטוב בחיים שלנו ומה עושה לנו טוב.
פוקאצ'ה ביס בתיק האוכל שלנו, כזאת שאפשר להכין לאירוח, או סתם לארוחת ערב ומה שהכי כיף בה זה שהיא פוקאצ'ה של בחירה, רק אתם מחליטים מה יהיה עליה בכל ביס כי רק אתם יודעים מה יעשה אתכם מאושרים.
מרכיבים:
לפוקאצ'ה:
500 גרם קמח
6 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית סוכר
כף ורבע שמרים יבשים
4\3 + 1 כוסות מים פושרים
לטופינג:
שמן זית לציפוי הבצק
ירקות חתוכים\ עשבי תיבול\ גבינות
ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים קמח, שמרים וסוכר,
יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן, המלח והמים, לשים עד לבצק אחיד רך ואף דביק
משמנים את כפות הידיים ועוטפים את הבצק בשמן זית בתוך קערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים שעה, לאחר שעה מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה רחב אפשר עד גודל תבנית התנור בעובי 1-1.5 ס"מ.
מניחים על נייר אפייה בתבנית וצותחים את הבצק לרוחב התבנית.
משמנים בנדיבות את עלה בצק בשמן זית ובעזרת גלגלת פיצה חותכים פסים לאורך ולרוחב ליצירת קוביות קטנות, על כל קובייה נועצים בלחיצה עדינה משהו אחר שאוהבים והאפשרויות הן בלתי מוגבלות: ירקות, גבינות, עשבי תיבול, מפזרים מעל הכל מעט מלח גס
מתפיחים שוב כ- 20 דקות, ומחממים תנור ל- 200 מעלות
אופים כ- 25 דקות עד הזהבה ןניתן להקפיא לאחר הצינון בקופסא אטומה.