הסבתות שלנו ידעו מה הן עושות, הן גילו את הסוד הגדול מכולם, סוד הדברים הפשוטים.
הן גילו שהחיים מסובכים מספיק ושאין שום צורך לסבך אותם יותר, הן גילו על מה שווה להלחם בחיים וגילו גם מה לא.
הסבתות שלנו גילו שהקסם הכי גדול נמצא בדברים הפשוטים, אלו שבכמה דקות יכולות לגרום לאושר קטן בלב.
תקופת החגים היא תמיד התקופה בה הזכרונות מציפים את המטבח, כל מאכל מתחבר אליהן, ליד שלהן, לפשטות שבהן נעשו הדברים אז, בלי מכשירים, בלי המון חומרי גלם, בלי להתחכם, פשטות שתמיד ניצחה.
קצת לפני יום כיפור אנחנו נוהגים להכין אותם, כי הם מתוקים, כי הם קלים להכנה, כי ביס שלהם טבולים בתה עם נענע תמיד גורם לחיוך.
3 ורבע כוסות קמח תופח
1/4 כוס קוקוס טחון ( מי שלא אוהב קוקוס יכול להמיר בעוד רבע כוס קמח)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
2 כפות שומשום - אופצייה לא חובה אבל מומלץ:)
ההכנה:
- בקערה מניחים שמן , סוכר, ביצים, ווניל, מערבבים היטב עם מטרפה, מוסיפים קמח , קוקוס ושומשום .
- לשים ביד לתערובת אחידה, התערובת אמורה לצאת דביקה מעט ועם מרקם שומני - סוד הפריכות של הסבתות :)
- מקמחים מעט משטח עבודה וקורצים חתיכות קטנות - כמות של חצי כף בערך .
- עם הידיים ובעדינות הבצק עדין מגלגלים לכעכים ארוכים ודקים באורך של אצבע - הם תופחים , ניתן לקמח מעט כל כדור אם הבצק דביק .
- מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים
- אופים ב- 170 מעלות 17 דקות אפייה עד השחמה וצינון מלא