לחמניות בריאות
יש מספר אנשים בעולם
הזה שאני אוהבת מכל הלב, כאלו שאני יודעת בדיוק מה הם אוהבים לאכול, מה הם אוהבים
לשתות , איזה אוכל יפנק אותם ממש ובמה הם בחיים לא ייגעו, עם השנים פשוט הבנתי שכל
האנשים שבחיי אוהבים קודם כל מאפים חמים וביננו
מי לא?
וכמה כיף זה להתחיל
את היום עם לחמנייה עסיסית וחמה, כמעט כיף כמו להבין שאפשר לאכול אותן בלי רגשות
אשם, כי הן מכילות רק דברים טובים , כי הן באות מהלב.
לחמניות בריאות בתיק
האוכל שלנו כאלו שאפיתי בבוקר, כאלו שיצאו רכות ומושלמות, כאלו שארזתי לימים של
בוקר טוב.
מרכיבים:
כוס
וחצי מים פושרים
1+3/4
כוסות קמח מלא
2
כוסות כוסמין לבן
3
כפות סובין חיטה.
1
כף מלח
כף
שמרים יבשים
1
כף דבש\ סילאן לטיבעונים
2
כפות שמן זית
לציפוי : צלחת שטוחה סובין חיטה וצלחת מלאה במים .
ההכנה:
1.
במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמחים, הסובין והשמרים היבשים , מערבלים
דקה ויוצרים גומה במרכז הקערה בעזרת כף.
2.
במרכז הקערה מניחים מים פושרים, דבש ומלח ולשים את הבצק כ- 7 דקות
במהירות בינונית .
3.
הבצק אמור להתגבש בצורה דביקה, אם יש צורך מוסיפים עוד 1/4 כוס מים עד
לקבלת בצק דביק ( תלוי בסוג הסובין
ובספיחת הנוזלים ).
4.
מעבירים ל את הבצק לקערה משומנת ומכסים בשקית ניילון, מתפיחים לשעה.
5.
לאחר שעה מניחים את הבצק על משטח מקומח מעט ומחלקים לכדורים כ- 100
גרם כל כדור.
6.
לוקחים כל כדור מרדדים לעלה אובאלי בעובי של 1/2 ס"מ ומגלגלים ללחמנייה ארוכה.
7.
טובלים במהירות כל חלק עליון של לחמנייה במים ואז בצלחת עם סובין על מנת שייצמד ללחמנייה
8. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה וחורצים פס- שניים על כל לחמנייה- מומלץ גם לפזר מלח גס מעט אבל לא חובה.
9.
מניחים להתפחה שנייה של 25 דקות – בזמן
הזה מחממים תנור ל- 180 מעלות ומניחים בקרקעית התנור תבנית עמוקה עם מעט מים ליצירת אדים.
10. אופים
כ- 30 דקות עד השחמה ומצננים על רשת לאחר האפייה.
11. מומלץ לאחר הצינון
לחלק את הלחמניות לשקיות ולהקפיא עד לשימוש.