" בית כדאי שיהיה קרוב לאדמה, לב חשוב לשמור פתוח, מגע חייב עדינות וחסד, שותפות היא קודם כל נאמנות.
כשיש סדר לא צריך חוקים, כדי להצליח צריך גם להשתמש במחשבה, כל תנועה דורת את זמנה הנכון.
כשלא מתלוננים מתגלה המהות ולא הפגמים " ( מתוך ספר הטאו).
כל אלו נכתבו כעצות ליוצאים לדרך וכל שנה שמתחדשת היא דרך נקייה, כזאת שמשאירה משקעים מאחור, כזאת שיודעת איזה צעדים לקחת ועם מי, כזאת שיודעת לשמור על מי שחשוב.
פידה ממולאת גבינות בתיק האוכל שלנו, סירות קטנות שנראות וכאילו יודעות מה הגרך גם ביבשה.
באמת שלא צריך יותר מזה כשיודעים את הדרך מבינים כמה פשטות היא דבר מופלא.
שתהיה זו שנה בה ניישם עצות חכמות.
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם קמח לבן - אפשר גם כוסמין לבן
1 כפית שמרים יבשים
1.5 כוסות מים
1/2 כף סוכר
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
למלית:
300 גרם תרד מאודה וקצוץ
300 גרם בולגרית רכה מפוררת
100 גרם קשקבל מגוררת
1 שן שום כתושה
לקישוט : חצאי עגבניות שרי \ עשבי תיבול כגון עירית \ בזיליקום \ אורגנו.
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה, או בקערה גדלה ללישה ידנית מניחים קמח שמרים וסוכר.
- מערבבים כחצי דקה ויוצרים בקמח גומה.
- מניחים בגומה את שמן הזית, המים, שמן הזית והמלח ולשים עד לבצק אחיד.
- מניחים בקערה משומנת ומכוסה להתפחה של שעה.
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית מלבד מרכיבי הקישוט.
- לאחר שעה מחלקים את הבצק לחמישה חלקים , מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מוארך- אליפטי
- מניחים מהמלית לאורך מרכז העלה מקצה עד קצה וסוגרים היטב את 2 קצוות כל עלה כך שנוצרת מעין "סירה.
- , מצמידים גם את מרכז הבצק באמצע העלה , כך שנוצרים " 2 כיסי בצק" בכל סירת בצק.
- מקשטים בתוספות שאוהבים
- מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה מברישים בשמן זית .
- מתפיחים שוב 25 דקות ואופים כ- 30 דקות ל- 180 מעלות - עד השחמת המאפה