דילוג לתוכן הראשי

פידה ממולאת גבינות







 

" בית כדאי שיהיה קרוב לאדמה, לב חשוב לשמור פתוח, מגע חייב עדינות וחסד, שותפות היא קודם כל נאמנות.

כשיש סדר לא צריך חוקים, כדי להצליח צריך גם להשתמש במחשבה, כל תנועה דורת את זמנה הנכון.

כשלא מתלוננים מתגלה המהות ולא הפגמים " (  מתוך ספר הטאו).

כל אלו נכתבו כעצות ליוצאים לדרך וכל שנה שמתחדשת היא דרך נקייה, כזאת שמשאירה משקעים מאחור, כזאת שיודעת איזה צעדים לקחת ועם מי, כזאת שיודעת לשמור על מי שחשוב.

פידה ממולאת גבינות בתיק האוכל שלנו, סירות קטנות שנראות וכאילו יודעות מה הגרך גם ביבשה.

באמת שלא צריך יותר מזה כשיודעים את הדרך מבינים כמה פשטות היא דבר מופלא.

שתהיה זו שנה בה ניישם עצות חכמות.




מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח לבן - אפשר גם כוסמין לבן

1 כפית שמרים יבשים 

1.5 כוסות מים 

1/2 כף סוכר

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית 

למלית:

300 גרם תרד מאודה וקצוץ

300 גרם בולגרית רכה מפוררת 

100 גרם קשקבל מגוררת 

1 שן שום כתושה

לקישוט :  חצאי עגבניות שרי \ עשבי תיבול כגון עירית \ בזיליקום \ אורגנו.

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה, או בקערה גדלה ללישה ידנית מניחים קמח שמרים וסוכר.
  2. מערבבים כחצי דקה ויוצרים בקמח גומה.
  3. מניחים בגומה את שמן הזית, המים, שמן הזית והמלח ולשים עד לבצק אחיד.
  4. מניחים בקערה משומנת ומכוסה להתפחה של שעה.
  5. מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית מלבד מרכיבי הקישוט.
  6. לאחר שעה מחלקים את הבצק לחמישה חלקים , מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מוארך- אליפטי
  7. מניחים מהמלית לאורך מרכז העלה מקצה עד קצה וסוגרים היטב את 2 קצוות כל עלה  כך שנוצרת מעין "סירה.
  8. , מצמידים גם את מרכז הבצק באמצע העלה , כך שנוצרים " 2 כיסי בצק" בכל סירת בצק.
  9. מקשטים בתוספות שאוהבים 
  10. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה מברישים בשמן זית .
  11. מתפיחים שוב 25 דקות ואופים כ- 30 דקות ל- 180 מעלות - עד השחמת המאפה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה