דילוג לתוכן הראשי

בבקה שוקולד וטחינה

 



לפעמים זה מרגיש שעוגות שמרים מתאימות עצמן למצב הרוח, מתאימות עצמן להרגשה באותו הבוקר ורק אחרי שמכינים את הבצק ורק אחרי שמכינים את המלית, רק אחרי כל אלו אנחנו באמת מרגישים איזה צורה הולכת להיות לאותו בצק.

בימים אלו ששום דבר אינו בטוח , שהשגרה שלה היינו רגילים כבר לא קיימת, ברגעים כאלו אני מבינה שהכי חשוב זה לא להלחם , פשוט לתת למה שצריך לקרות להוביל אותנו  ולזכור שבסוף יהיה טוב, ממש כמו עוגת שמרים שלא באמת יודעת איזו צורה תהיה לה.

בבקות קטנות של שוקולד וטחינה בתיק האוכל שלנו, קלועות לצמות קטנות, מגולגלות וקצת מתפתלות  , כאלו שפשוט נתנו לבוקר להוביל אותן לצורה שלהן.


בבקה שוקולד וטחינה

לבצק:

3.5 כוסות קמח לבן

כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה

4\3 כוס סוכר

1 ביצה

1.5 כוסות חלב קוקוס

1 כפית תמצית וניל

למלית:

1 כוס סוכר +3 כפות קקאו +כפית קינמון מעורבבים יחד

4 כפות טחינה  120 גרם חמאה מומסת

לציפוי:

4 כפות מייפל מהולות בשלוש כפות מים רותחים

 

ההכנה:

1.      בקערה מערבבים קמח, סוכר ושמרים, יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את הווניל, חמאה, ביצה וחלב קוקוס.

2.      לשים עד לבצק אחיד – לישה ידנית או לישה במיקסר עם וו גיטרה.

3.      מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון , מעבירים להתפחה של שעה במקום חמים .

4.      מקמחים היטב משטח עבודה , מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי בצק מרדדים לעלה דק.

5.      מברישים כל עלה בנדיבות חמאה מומסת , או שמן קנולה ומפזרים מעל מתערובת הסוכר-קקאו – קינמון, מזלפים מעל פסי טחינה

6.      מקפלים כל עלי לחצי ומרדדים מעט

7.      בעזרת גלגלת חותכים רצועות דקות של 1  ס"מ  ומכל 3 רצועות יוצרים צמה קטנה , לאחר יצירת הצמה מגלגלים אותה אל תבנית שקעים מרופדת מנג'ט, כאשר חיבור הגלגול נמצא בתחתית .

8.      משאירים להתפחה בטמפ' החדר כחצי שעה.

9.      אופים בחום של 180 מעלות עד 30 דקות ומצפים במייפל מהול במים .

 

הערה:

1.                 ליצירת עוגה אחת גדולה : מרדדים את הבצק לעלה אחד גדול, מורחים חמאה , תערובת קקאו סוכר קינמון ומעל טחינה, מגלגלים לרולדה מהודקת חוצים אותה לאורכה ויוצרים מעין " בורג" משתי הרצועות, מכניסים לתבנית עגולה ואופים אופים בחום של 180 מעלות עד 35 דקות ומצפים במייפל מהול במים .



 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא