לפעמים זה מרגיש שעוגות שמרים מתאימות עצמן למצב הרוח, מתאימות עצמן להרגשה באותו הבוקר ורק אחרי שמכינים את הבצק ורק אחרי שמכינים את המלית, רק אחרי כל אלו אנחנו באמת מרגישים איזה צורה הולכת להיות לאותו בצק.
בימים אלו ששום דבר אינו בטוח , שהשגרה שלה היינו רגילים כבר לא קיימת, ברגעים כאלו אני מבינה שהכי חשוב זה לא להלחם , פשוט לתת למה שצריך לקרות להוביל אותנו ולזכור שבסוף יהיה טוב, ממש כמו עוגת שמרים שלא באמת יודעת איזו צורה תהיה לה.
בבקות קטנות של שוקולד וטחינה בתיק האוכל שלנו, קלועות לצמות קטנות, מגולגלות וקצת מתפתלות , כאלו שפשוט נתנו לבוקר להוביל אותן לצורה שלהן.
בבקה שוקולד וטחינה
לבצק:
3.5
כוסות קמח לבן
כף
שמרים יבשים
100 גרם חמאה
4\3
כוס סוכר
1 ביצה
1.5 כוסות חלב קוקוס
1 כפית תמצית וניל
למלית:
1
כוס סוכר +3 כפות קקאו +כפית קינמון מעורבבים יחד
4
כפות טחינה 120 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
4 כפות מייפל מהולות
בשלוש כפות מים רותחים
ההכנה:
1.
בקערה מערבבים קמח, סוכר ושמרים,
יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את הווניל, חמאה, ביצה וחלב קוקוס.
2.
לשים עד לבצק אחיד – לישה ידנית או
לישה במיקסר עם וו גיטרה.
3.
מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון
, מעבירים להתפחה של שעה במקום חמים .
4.
מקמחים היטב משטח עבודה , מחלקים את
הבצק לחצי וכל חצי בצק מרדדים לעלה דק.
5.
מברישים כל עלה בנדיבות חמאה מומסת ,
או שמן קנולה ומפזרים מעל מתערובת הסוכר-קקאו – קינמון, מזלפים מעל פסי טחינה
6.
מקפלים כל עלי לחצי ומרדדים מעט
7. בעזרת גלגלת חותכים רצועות דקות של 1 ס"מ ומכל 3 רצועות יוצרים צמה קטנה , לאחר יצירת הצמה מגלגלים אותה אל תבנית שקעים מרופדת מנג'ט, כאשר חיבור הגלגול נמצא בתחתית .
8.
משאירים להתפחה בטמפ' החדר כחצי שעה.
9.
אופים בחום של 180 מעלות עד 30 דקות
ומצפים במייפל מהול במים .
הערה:
1. • ליצירת עוגה אחת גדולה : מרדדים את
הבצק לעלה אחד גדול, מורחים חמאה , תערובת קקאו סוכר קינמון ומעל טחינה, מגלגלים
לרולדה מהודקת חוצים אותה לאורכה ויוצרים מעין " בורג" משתי הרצועות, מכניסים
לתבנית עגולה ואופים אופים בחום של 180 מעלות עד 35 דקות ומצפים במייפל מהול במים
.