השבוע ירד בצפון גשם, כזה שהתחיל בבוקר מוקדם, כזה שגרם לי לחיוך ענק עם הקפה בבוקר , אולי בגלל שזה הרגיש כאילו והרחוב מתנקה, האויר מתנקה ומשהו חדש וטוב צריך לבוא.
אז עדיין לא חורף ואין עדיין את אותו ריח מיוחד של האדמה לאחר הגשם, אבל לכמה דקות הרגשתי שוב בחורף, לכמה דקות סוף סןף נשמתי עמוק, לכמה דקות היה לי שקט מהסוג הטוב.
בחצר יש עלי גפן וביניהם אשכולות ענבים בשני צבעים, כל כך מיוחדים, אחרי הגשם הם היו כל כך מבריקים כמו תכשיטים קטנים בין עלים ירוקים, תכשיטים משולבים בשני צבעים, כאלו שעושים חשק להכין סיר משולב, כזה שמכיל פירות של קיץ ורעש בישול בסיר שמזכיר חורף.
חזה עוף ברוטב ענבים בתיק האוכל שלנו, כזה שהתבשל על אש קטנה עד שכל הצבעים בו השתלבו יחד לתמונה אחת מושלמת סיר של " בין העונות "..
מרכיבים :
5-6 יחידות חזה עוף פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
2 כוסות ענבים בהירים \ כהים
4 פרוסות לימון
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס קורנפלור
3 שיני שום כתושות
1 בצל גדול חתוך לרצועות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1/2 כף כמון
1 כפית כורכום
2 כפות סילאן
1 כף קליפת לימון מגוררת.
4 כפות שמן זית
3/4 כוס שמן קנולה
כוס וחצי מים
ההכנה:
- עוטפים את פרוסות חזה העוף בקורנפלור ומנערים מעודפים.
- במחבת רחבה מניחים שמן קנולה ומטגנים את חזה העוף עד לצבע זהוב משני הצדדים .
- בסיר רחב - סוטאז' מניחים שמן זית בצל ושום ,מטגנים תוך כדי ערבוב ומוסיפים תבלינים יבשים ויין, מערבבים עד שהיין מצטמצם מעט ומוסיפים את חזה העוף, הלימון והענבים .
- מפזרים סילאן וקליפת לימון מעל ומכסים בכוס וחצי מים .
- מבשלים על אש נמכה ללא כיסוי עד צמצום הנוזלים .