דילוג לתוכן הראשי

קובנה עם בצלים מקורמלים






יש מאפים שמזכירים תמיד כריות רכות, כאלו שהמושג "עננים" נכתב בדיוק עבורם, יש מאפים שלא משנה מתי הם תמיד יגנבו את ההצגה מהשולחן, יש מאפים שמשאירים אחריהם זכרונות כל כך מתוקים שכל אחד שטועם מהם שומר את הביס שלהם כזכרון כל כך טוב שחייב לשחזר אותם.
בשנים האחרונות נכנסו לי לחיים אנשים חדשים, כאלו שעם השנים הפכו לחברי אמת, כאלו שנמצאים שם לטוב ולרע, איכשהו יצא שרובם חוגגים יום הולדת באותו החודש- חודש אוקטובר ואיכשהו יצא שבמפגש השנתי שלנו הבאתי קובנה ממולאת בצלים על תקן עוגת יום הולדת  כי אחת מהחוגגים אוהבת דברים מלוחים, החברים מלונדון כל כך התלהבו מהקובנה הזאת עד שאחד מהם שלא אפה מעולם החליט לאפות אותה שוב מעבר לים.
כי יש מאפים שמשאירים אחריהם זכרונות כל כך טובים שחייבים לשחזר אותם .
קובנת בצלים מקורמלים בתיק האוכל שלנו,כזאת שהמושג " עננים " נכתב בדיוק עליה.


מצרכים לקובנה: מתאים לתבנית מלבנית בינונית עם שוליים גבוהים או לסיר ג'חנון בקוטר 26

500 גרם קמח

כף שמרים יבשים

כפית מלח

רבע כוס  סוכר

1.5-2 כוסות מים פושרים

50 גרם חמאה מומסת- ניתן לטבען ולהחליף בשמן זית 

לתערובת הבצלים:

3 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 כפית שטוחה של מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות סילאן

לגלגול הבצק: 100 גרם חמאה רכה מאוד- ניתן לטבען ולהחליף בשמן זית 


אופן ההכנה:

1.     מערבבים בקערה קמח שמרים וסוכר

2.      יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, 50 גרם חמאה מומסת וכוס וחצי של מים פושרים.

3.      מתחילים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך- הבצק אמור להיות במרקם גמיש ודביק מעט.

4.      משאירים להתפחה בקערה מכוסה בשקית כ- 40 דקות ובינתיים מכינים את תערובת הבצלים .

5.      במחבת מניחים שמן זית ומוסיפים את הבצלים , המלח והפלפל, מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצלים מזהיבים ממש, ומוסיפים 2 כפות סילאן וממשיכים לערבב עד שהבצלים מקורמלים, מסירים מהאש ומצננים.

6.      לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח.

7.      מרדדים לעלה רחב ומלבני.

8.      מורחים את העלה בחמאה מומסת ומעל מפזרים מתערובת הבצלים המקורמלים .

9.      מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין חדה, או בעזרת הידיים חוצים לשישה חלקים

10. בעצם מתקבלות 6 "שושנים".

11. משמנים בחמאה סיר בינוני של ג'חנון\ קובנה ומניחים בצמידות את השושנים, כאשר החיתוך מופנה כלפי מעלה.

12. מכסים במכסה\ נייר אלומיניום רחב מל התבנית – אבל שלא בא במגע עם הבצק  ומניחים להתפחה של 25 דקות.

אופים בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות  כשהסיר מכוסה ואז מסירים את מכסה הסיר וממשיכים לאפות עד השחמה- כ- 10 דקות נוספות.

 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא