דילוג לתוכן הראשי

קישואים ממולאים


קישואים ממולאים 

 יש את העונה בגליל בכמעט בכל צומת עומד אדם ומוכר בדוכן שלו תאנים, תירס וקישואים קריספיים .
זאת בד"כ העונה שכל הגפנים מסביב ירוקים והאויר בערב הוא קריר.
דווקא בתקופה הזאת, תקופה מלאה בשאלות, תקופה בה נסיעה לחו"ל היא רק בגדר חלום, התחלתי להעריך יותר כל פיסת נוף מסביב.
לפעמים פשוט להכנס לאוטו בשעות אחה"צ, עם ה" סמית'ס" ברקע ולנהוג בעליות בדרך לנחלים , להסתכל על כל הכרמים הפורחים מסביב, לעצור בדוכני ירקות שנמצאים על הכביש ולחזור הביתה עם שקט והמחשבה שיש לנו ארץ כל כך יפה ומלאה בטבע מהמם, כזה שהרשה לעצמו להשתולל בחודשים האחרונים כי האדם לא הפריע לו בתהליך הטבעי שלו.
קישואים ממולאים בתיק האוכל שלנו, כאלו שמלאים בטבע שמסביב, בעלי גפן שמרפדים את הסיר, בלימונים שגדלים על העץ בעגבניות מתוקות שקנינו בשוק.
סיר שמכניסים לתנור עד שהוא שחום ממש, שחום בדיוק כמו שצריך, כזה שכיף לאכול עם כף, תראו כמה טבע יש בסיר אחד .


מרכיבים:

10-12 קישואים קטנים יחסית מרוקנים מתוכנם
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 כוס אורז יסמין לאחר חצי בישול  מסונן מנוזלים 
1 עגבניה קטנה מגוררת 
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
1 כפית פלפל שחור גרוס 
1 כפית מלח
1/2 כף בהרט
3 כפות שמן זית 
מרכיבים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות סילאן
1/2 כף כמון 
1 כפית כורכום 
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1  כפית קינמון 
מיץ מחצי לימון 
1-1.5 כוסות מים לכיסוי הקישואים 

מרכיבים להרכבת הסיר:
1 לימון פרוס דק
7 עגבניות שרי חצויות או עגבנייה גדולה פרוסה לפרוסות עבות 
1/2 פלפל חריף פרוס לטבעות 
* מומלץ - לא חובה כמה עלי גפן לריפוד הסיר




ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי המלית וממלאים את הקישואים 
  2. מרפדים סיר בקוטר 26 בעלי גפן- אם אין ניתן לרפד בעגבנייה.
  3. מניחים על הסיר את התוכנם המרוקן של הקישואים ומסדרים מעל את הקישואים.
  4. ביניהם מסדרים לימון, עגבנייה, בצל ירוק ,מפזרים מעל פלפל חריף.
  5. מערבבים את מרכיבי הרוטב ושופכים מעל .
  6. מכניסים מכוסה בנייר אלומיניום לתנור בחום של 220 מעלות לחצי שעה 
  7. לאחר חצי שעה מנמיכים ל- 180 מעלות ומכניסים את הסיר ללא כיסוי עד שהקישואים שזופים וקריספיים .


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא