קישואים ממולאים
יש את העונה בגליל בכמעט בכל צומת עומד אדם ומוכר בדוכן שלו תאנים, תירס וקישואים קריספיים .
זאת בד"כ העונה שכל הגפנים מסביב ירוקים והאויר בערב הוא קריר.
דווקא בתקופה הזאת, תקופה מלאה בשאלות, תקופה בה נסיעה לחו"ל היא רק בגדר חלום, התחלתי להעריך יותר כל פיסת נוף מסביב.
לפעמים פשוט להכנס לאוטו בשעות אחה"צ, עם ה" סמית'ס" ברקע ולנהוג בעליות בדרך לנחלים , להסתכל על כל הכרמים הפורחים מסביב, לעצור בדוכני ירקות שנמצאים על הכביש ולחזור הביתה עם שקט והמחשבה שיש לנו ארץ כל כך יפה ומלאה בטבע מהמם, כזה שהרשה לעצמו להשתולל בחודשים האחרונים כי האדם לא הפריע לו בתהליך הטבעי שלו.
קישואים ממולאים בתיק האוכל שלנו, כאלו שמלאים בטבע שמסביב, בעלי גפן שמרפדים את הסיר, בלימונים שגדלים על העץ בעגבניות מתוקות שקנינו בשוק.
סיר שמכניסים לתנור עד שהוא שחום ממש, שחום בדיוק כמו שצריך, כזה שכיף לאכול עם כף, תראו כמה טבע יש בסיר אחד .
מרכיבים:
10-12 קישואים קטנים יחסית מרוקנים מתוכנם
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 כוס אורז יסמין לאחר חצי בישול מסונן מנוזלים
1 עגבניה קטנה מגוררת
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1/2 כף בהרט
3 כפות שמן זית
מרכיבים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות סילאן
1/2 כף כמון
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
1-1.5 כוסות מים לכיסוי הקישואים
מרכיבים להרכבת הסיר:
1 לימון פרוס דק
7 עגבניות שרי חצויות או עגבנייה גדולה פרוסה לפרוסות עבות
1/2 פלפל חריף פרוס לטבעות
* מומלץ - לא חובה כמה עלי גפן לריפוד הסיר
ההכנה:
- מערבבים את מרכיבי המלית וממלאים את הקישואים
- מרפדים סיר בקוטר 26 בעלי גפן- אם אין ניתן לרפד בעגבנייה.
- מניחים על הסיר את התוכנם המרוקן של הקישואים ומסדרים מעל את הקישואים.
- ביניהם מסדרים לימון, עגבנייה, בצל ירוק ,מפזרים מעל פלפל חריף.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ושופכים מעל .
- מכניסים מכוסה בנייר אלומיניום לתנור בחום של 220 מעלות לחצי שעה
- לאחר חצי שעה מנמיכים ל- 180 מעלות ומכניסים את הסיר ללא כיסוי עד שהקישואים שזופים וקריספיים .