ניוקי עם עוף בתנור
כמה אני אוהבת הפתעות בחיים? כמעט כמו שאני אוהבת ניוקי.
מאז ומתמיד חיפשתי את הקצוות השרופים בתבנית, אלו שמביאים איתם קראנצ'יות, אלו שתמיד יוצאים הכי טעימים.
ואין דבר טעים יותר מביס שמביא איתו הפתעות, ניוקי שנשאר רך בפנים ובחוץ מקבל קראסט מהתנור עטוף בתבלינים וטעמים.
אין דבר שאומר סופ"ש כמו תבנית שמכילה ארוחה שלמה, כזאת שמגישים למרכז השולחן, כזאת שכיף לגנוב לכולם את הקצוות השרופים שלה.
ניוקי ועוף אפויים יחד בתיק האוכל שלנו, בתבנית אחת, כאלו שסופגים את כל הטעמים יחד, כאלו שהשארתם לנו כל כך הרבה הודעות ברשת שלו יכולנו להשאיר אתכם בלי מתכון :)
מרכיבים:
500 גרם ניוקי קנוי
1 דלורית קלופה חתוכה לקוביות גדולות - ניתן להחליף בדלעת
4-5 יחידות ירכיים \ 3 כרעיים
3 שיני שום כתושות
1 כפית צ'ילי גרוס יבש.
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פפריקה
1 כף כמון
2 כוסות עגבניות שרי , או 5 עגבניות רגילות חתוכות לרבעים
1 כפית מלח
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
כוס וחצי מים
2 כפות ממרח לימון כבוש
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק מרתיחים מים עם כף מלח.
- מוסיפים למים הרותחים את חבילת הניוקי הקנוי.
- כשהניוקי צפים מעבירים אותם למסננת פסטה ושוטפים במים קרים.
- מסננים את הניוקי מהמים מוסיפים כף שמן זית ומערבבים .
- בתבנית בינונית ועמוקה מניחים נייר אפייה .
- מסדרים בתבנית את העופות ומסביבם את הניוקי, העגבניות וקוביות הדלורית.
- מערבבים את שאר המרכיבים בקערה עמוקה.
- שופכים בזהירות את הרוטב מעל העוף והניוקי.
- מכסים בזהירות בנייר אפייה ואופים כשעה בחום של 170 מעלות .
- לאחר שעה מצפים בזהירות את העופות והניוקי ברוטב שנוצר בתחתית התבנית ואופים שוב לחצי שעה ללא כיסוי\ עד לשיזוף העופות .