פעם הסבירו לי שהמילה קיורטוש מגיעה בעצם מהמעלה ״ קורטוש- ארובה.
פעם סיפרו לי שכל דבר בחיים מגיע עם מטרה, שלכל דבר יש סיבה, שדברים לפעמים לא מסתדרים כמו שחשבנו רק כדי להראות לנו מה בדיוק הם צריכים להיות אח״כ.
התקופה הזו לימדה אותי הרבה דברים, איך להיות קשובה יותר לסביבה ובמיוחד לעצמי, איך לעזור יותר, איך ליצור מתוך שקט .
ארובות מתוקות בתיק האוכל שלנן, עטופות בסוכר מתקתק, גמישות ומצחיקות, כאלו שמראות לנו שבחיים יש גם גמישות וגם מתיקות ושלא כל דבר נועד להיות מסובך .
למתכון:
4-5 גלילים מקרטון של נייר סופג/אלומיניום/ניילון נצמד -עטופים כל אחד בנייר אפייה
120 גרם חמאה
חצי קילו קמח לבן
1 ביצה
1 כפית וניל
1+1/2 כוסות חלב חמים/פושר
רבע כוס סוכר
כף ורבע שמרים יבשים
למלית - 100 גרם פצפוצי שוקולד הכי קטנים שיש
לציפוי : צלחת עם תערובת סוכר וקינמון.
אופן ההכנה :
- בקערה רחחבה מניחים את הקמח השמרים והסוכר , מערבבים ויוצרים גומה.
- מניחים בגומה את החמאה הרכה, את החלב , הוניל והביצים ולשים לבצק אחד וגמיש .
- מניחים בקערה מכוסה להתפחה של שעה.
- לאחר שעה מחלקים לעלה רחב ודק בצורה מלבנית, מפזרים פצפוצי שוקולד ומקפלים את הבצק לחצי לאורכו .
- בעזרת גלגלת חותכים 5 רצועות ברוחב 2-3 ס״ס
- מגלגלים היטב כל רצועה ומלפפון סביב הגליל לא בצמידות
- לאחר הליפוף מהדקים מעט את הבצק אל הגליל בצורת לחיצת הגליל בצורה סיבובית על השיש.
- מברישים במעט מים ומגלגלים בצלחת שטוחה עליה תערובת של סוכר וקינמון.
- מניחים את הגלילים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25 דקות.
- *הערה על כל גליל ניתן להניח 2 מאפי קיורטוש בצדדים