שנה חדשה בפתח והיא מביאה בתוכה הרבה דברים ובין כל הדברים שמגיעים איתה יש גם הזדמנות חדשה, הזדמנות לשנות את הקיים, הזדמנות חדשה לעשות דברים אחרת, דברים שיכולים להביא איתם רק טוב, כדי שכל זה יתקיים אנחנו חייבים להישאר אמיתיים תמיד, אמיתיים אל האנשים שסביבנו ואמיתיים עם עצמנו.
יש אמת אחת והיא פשוטה, יש אמת אחת והיא שונה מאחד לשני, יש אמת אחת שרק אתם תזהו כי היא שלכם.
" לחיי התמימים ודוברי האמת וכל החיים את חייהם באמת.
שזוכרים את השמש ונוגעים באור, שיודעים אהבה שאינה בת חלוף" ( מיכה שטרית)
מאפי דלעת קטנים ופריכים בתיק האוכל שלנו, כאלו שמסמלים עיגולים של שמחה, כאלו שבאו מהמקום הכי אמיתי שלי, מהלב.
מצרכים :
1 חבילת בצק עלים
למלית:
500 גרם דלעת מבושלת ומרוסקת
1 בטטה גדולה מבושלת קלופה ומרוסקת
1 כפית צ'ילי גרוס חריף
1 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
2 כפות שמן זית
2 כפות עלי טימין טריים ללא גבעולים
1 בצל קטן קצוץ מטוגן
לציפוי:
1 חלמון טרוף עם כף שמן
עלי מרווה\ טימין, מלח גס
אופן ההכנה:
1. מרסקים יחד את הבטטה עם הדלעת, התבלינים ושמן הזית, מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים, מצננים את המלית .
2. פורסים את הבצק המצונן על משטח מקומח ומקמחים שוב.
3. מרדדים לבצק דק יותר מהעובי בו קנינו אותו – יש חשיבות לקימוח הבצק ורידודו על מנת שהמאפים לא יתפחו מידי ויישארו קריספיים.
4. קורצים עיגולים במספר זוגי – ניתן גם בעזרת כוס שתייה. – כל מאפה מורכב משני חלקים.
5. חלק אחד משאירים שלם ובחלק השני קורצים עיגול פנימי קטן יותר .
6. את עיגול הבצק הלא קרוץ מברישים בקצוות בביצה טרופה, מניחים כפית גדושה מהמלית .
7. סוגרים בעזרת החלק שקרצנו את מרכזו ומהדקים את קצוות העיגול – מומלץ אפילו לקרוץ שוב לאחר הידוק הקצוות.
8. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים שוב בביצה הטרופה, מצמידים עלים ומפזרים מעט מלח גס.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.