רגע מושלם יכלול תמיד גם ריח וחיוך, רגע מושלם של שקיעה יביא איתו בדרך כלל ריח של ים וחיוך שרק שמש צבעונית שנוגעת בקצה הים יכולה להביא איתו.
רגע מושלם יכלול חיבוק של מישהו שלא ראיתם מזמן ופתאום הופיע, רגע כזה יביא איתו ריח עדין של בושם מוכר, ריח שרק אתם זוכרים בדיוק .
רגע מושלם יביא איתו זיכרון ממשהו שמתחבר לנו אוטומטית אליו.
ממש כמו רגע בו עוגה חמה יוצאת מהתנור, זה סוג הרגעים שתמיד זוכרים את הריח שלהם.
עוגת שוקולד קלאסית בתיק האוכל שלנו, עוגה שפיזרה ריח מתוק וחמים בכל הבית, ריח שזוכרים תמיד, עוגה שחיכתה לציפוי של שוקולד חם ומבריק.
הרגע הזה שהשוקולד נגע בעוגה, הרגע הזה שהעוגה קיבלה אליה את הציפוי, זה מסוג הרגעים שקוראים לו רגע מושלם, כזה שמגיע עם חיוך.
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קפה מגורען
100 גרם שוקולד מריר
1+3/4 כוסות קמח תופח
250 מ"ל שמנת מתוקה .
2 כפות גדושות קקאו
3 כפות שמן קנולה
קורט מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
1. בקערה מניחים שוקולד ושמנת מתוקה וממיסים על באן מארי, או בפולסים במיקרוגל.
2. בקערה נפרדת מקציפים יחד את הביצים עם המלח והסוכר יחד כ- 3 דקות
3. מוסיפים תמצית קקאו, וניל, קפה מגורען, שמן ומערבבים.
4. שופכים תוך כדי ערבוב עם מטרפה את השוקולד המומס אל תערובת הביצים, עד לקבלת מסה אחידה.
5. מקפלים את הקמח לתערובת, רק עד שהוא נבלע בתערובת.
6. מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות .
7. מעבירים את המסה לתבנית אינגליש קייק משומנת.
8. אופים כ- 35 דקות עד שהעוגה יוצאת עם פירורים לחים .
9. מצננים כ- 10 דקות ומחלצים מהתבנית .
10. ממיסים יחד את מרכיבי הרוטב ושופכים מעל.