דילוג לתוכן הראשי

מרק ערמונים ופטריות









פעם מזמן הכנתי סיר של מרק ערמונים ופטריות, לא זכרתי כל כך את הטעם שלו, רק זכרתי בדיוק  איך הוא היה נראה .פעם מזמן חשבתי שאני יודעת כל מה שצריך לדעת, שאני בטוחה בהכל, כיום אחרי כמה שנים אני מבינה שטעיתי, טעיתי בהרבה דברים על הדרך, דברים שחשבתי שהם תנאי לאושר והתבררו כלא, דברים שחשבתי שאני יודעת בדיוק מה יהיה סופם, היום אני מבינה כמה דברים, אני מבינה שהטעויות שלי הן רק שלי ושהן נועדו בעצם לחזק אותי וללמד אותי,  אף פעם אי אפשר להיות בטוחים בהכל, לחיים יש דרך משלהם להוביל אותנו לשביל הנכון גם אם טעינו בדרך, בסופו של יום הם מובילם אותנו בדיוק לאין שאנחנו אמורים באמת להיות, בדיוק כמו הבוקר, התעוררתי לפנות בוקר לקול של רעמים וסופת ברקים, התעוררתי לאותה תחושה חמימה של בית, של טיפות גשם מלוות באדים על חלונות הבית, אל ספל של תה חם, הסמיתס ברקע ושקט שמביא איתו רק מחשבות טובות וזיכרונות טובים של דברים מוכרים, פעם מזמן הכנתי סיר של מרק ערמונים ופטריות, הבוקר החלטתי לשחזר אותו, לשחזר בדיוק את אותו הרגע שהכנתי אותו, לשחזר את הריח שזכרתי.מרק ערמונים ופטריות בתיק האוכל שלנו, מרק שכל כולו אומר בית.






מצרכים ל- 4 מנות :

100 גרם פטריות מיובשות ( שיטאקי\ שמפיניון )1 בצל גדול קצוץ2 שקיות  ערמונים בוואקום1 תפ"א אדמה קטן קלוף וחתוך לקוביות גדולות 1/2 כף עלי טימין 30  גרם חמאה \ 2 כפות שמן זית  לטבעונים 7 כוסות מים 1 כפית מלח1 כפית פלפל שחור גרוס קורט אגוז מוסקט
100 מ"ל שמנת לבישול \ קרם  קוקוס לטבעונים




אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני ועמוק מניחים חמאה, בצל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט
  2. מטגנים תוך כדי ערבוב ומוסיפים חבילה וחצי של ערמונים, פטריות מיובשות ותפוח אדמה.
  3. לאחר ערבוב נוסף מוסיפים מים ומביאים לרתיחה , מבשלים 25 דקות על אש בינונית 
  4. מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט, אם יש צורך מוסיפים עוד כוס מים .
  5. מחזירים לאש וממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים שמנת לבישול, מבשלים לעוד 6 דקות ומגישים עם טימין טרי , ערמונים מפוררים ומעט שמנת .







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא