דילוג לתוכן הראשי

מרק ערמונים ופטריות









פעם מזמן הכנתי סיר של מרק ערמונים ופטריות, לא זכרתי כל כך את הטעם שלו, רק זכרתי בדיוק  איך הוא היה נראה .פעם מזמן חשבתי שאני יודעת כל מה שצריך לדעת, שאני בטוחה בהכל, כיום אחרי כמה שנים אני מבינה שטעיתי, טעיתי בהרבה דברים על הדרך, דברים שחשבתי שהם תנאי לאושר והתבררו כלא, דברים שחשבתי שאני יודעת בדיוק מה יהיה סופם, היום אני מבינה כמה דברים, אני מבינה שהטעויות שלי הן רק שלי ושהן נועדו בעצם לחזק אותי וללמד אותי,  אף פעם אי אפשר להיות בטוחים בהכל, לחיים יש דרך משלהם להוביל אותנו לשביל הנכון גם אם טעינו בדרך, בסופו של יום הם מובילם אותנו בדיוק לאין שאנחנו אמורים באמת להיות, בדיוק כמו הבוקר, התעוררתי לפנות בוקר לקול של רעמים וסופת ברקים, התעוררתי לאותה תחושה חמימה של בית, של טיפות גשם מלוות באדים על חלונות הבית, אל ספל של תה חם, הסמיתס ברקע ושקט שמביא איתו רק מחשבות טובות וזיכרונות טובים של דברים מוכרים, פעם מזמן הכנתי סיר של מרק ערמונים ופטריות, הבוקר החלטתי לשחזר אותו, לשחזר בדיוק את אותו הרגע שהכנתי אותו, לשחזר את הריח שזכרתי.מרק ערמונים ופטריות בתיק האוכל שלנו, מרק שכל כולו אומר בית.






מצרכים ל- 4 מנות :

100 גרם פטריות מיובשות ( שיטאקי\ שמפיניון )1 בצל גדול קצוץ2 שקיות  ערמונים בוואקום1 תפ"א אדמה קטן קלוף וחתוך לקוביות גדולות 1/2 כף עלי טימין 30  גרם חמאה \ 2 כפות שמן זית  לטבעונים 7 כוסות מים 1 כפית מלח1 כפית פלפל שחור גרוס קורט אגוז מוסקט
100 מ"ל שמנת לבישול \ קרם  קוקוס לטבעונים




אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני ועמוק מניחים חמאה, בצל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט
  2. מטגנים תוך כדי ערבוב ומוסיפים חבילה וחצי של ערמונים, פטריות מיובשות ותפוח אדמה.
  3. לאחר ערבוב נוסף מוסיפים מים ומביאים לרתיחה , מבשלים 25 דקות על אש בינונית 
  4. מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט, אם יש צורך מוסיפים עוד כוס מים .
  5. מחזירים לאש וממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים שמנת לבישול, מבשלים לעוד 6 דקות ומגישים עם טימין טרי , ערמונים מפוררים ומעט שמנת .







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה