״
רק הרגע הזה קיים, והביטחון הלא יאומן שכל מה שתחת השמש נכתב באותה היד.
זו היד המעוררת אהבה, ובוראת נשמה-אחות לכל אדם עובד, ולכל אדם נח, ולכל אדם המחפש אוצרות תחת השמש. כי בלי אהבה כזאת לא תהיה משמעות לחלומותיהם של בני האדם"...( פאולו קואלו)..
זו היד שבוחרת ליצור כל פעם מחדש , לצלם, לבשל, לכתוב, זו היד שיודעת מתי להפסיק לכתוב את אשר בלב ולהגיד ללב להמשיך ללכת, זו היד שיודעת לשלוח אימוג'י מלא באהבה כשמרגיש הכי נכון.
זו היד שיודעת בדיוק עד מתי, עד מתי לערבב, עד מתי להמשיך להוסיף, או לגרוע, זו היד שיודעת לבטא את מה שאנחנו יודעים בפנים ולהביא אותו לידי ביטוי.
פאי בראוניז בתיק האוכל שלנו, פאי עמוס במלית שוקולדית וקישוטים קראנצ'יים, פאי שהיד בחרה להכין אחרי שעמוק בפנים זה הרגיש הכי נכון .
מצרכים לבצק:
180 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3 כוסות קמח לבן
4 כפות חלב
2 חלמונים
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
מצרכים לבראוניז:
2 ביצים
100 גרם חמאה
3 כפות קמח רגיל
3 כפות קקאו
קורט מלח
4 כפות סוכר
150 גרם שוקולד מריר
לקישוט :
שאריות הבצק , פקאנים קלופים \ פיצוחים , קלופים ולא קלויים , מטבעות שוקולד, מעט מלח גס.
אופן ההכנה:
1. מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 20 דקות .
3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 24
4. מהדקים את הבצק סביב התבנית ומעבירים למקפיא
ל -10 דקות , את השאריות מניחים בצק ומרדדים ליצירת קישוטים .
5. בקערה גדולה ממיסים בפולסים של 30 שניות במיקרוגל או על בן מארי את החמאה עם השוקולד.
6. מערבבים היטב עד למסה חלקה ומוסיפים את הסוכר והמלח, ממשיכים לבחוש .
7. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי בחישה.
8. מקלפים את תוך המסה את הקקאו והקמח .
9. שופכים את המסה אל התבנית עם הקלתית הקפואה ומקשטים את הפאי.
10. אופים בתנור שחום מראש ל- 170 מעלות כ25 דקות ומצננים.