מה שמיוחד כשאופים לחם הוא שתמיד הוא יידע לכוון אותנו לאן, הוא יודע בדיוק איך בא לו לצאת אחרי הלישה, עוד הרבה לפני שאנחנו ידענו.
בחורף כבר פה למרות שעדיין אין הרבה גשמים, אבל אנחנו מרגישים אותו, את הקור חודר העצמות , את כוסות התה המרובות שלנו ואת הצורך באוכל חמים, כזה שמיד נחייך כשהוא יהיה מוכן.
יצאתי לנשום את הואדי אחרי הגשם והיה לו ריח מדהים, ריח של אדמה, ריח של התחדשות, של נקיון ושל קור שגורם למחשבה להיות הכי צלולה שאפשר.
חזרתי והכנתי את הלחם הזה, כזה שיש בו תבלינים שגדלים חזק באדמה, כזה שיש בו בטטה מתוקה, כזה שיש בו כורכום שמחמם ומנקה.
לחם שכל כולו אומר חורף, מלא במרכיבים מחממים ישר מהאדמה.
היוש חורף איזה כיף שהגעת לתיק האוכל שלנו .
מצרכים:
3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 בטטה גדולה קלופה מבושלת ומרוסקת
3/4 כוס מים
1 כף סוכר חום
1 כף כורכום
1 כפית צ'ילי גרוס יבש
3 כפות קצוצות של עלי בזיליקום \ אורגנו
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לציפוי:
שמן זית להברשה
מלח גס\ שומשום\צ'ילי\ פשתן.
אופן ההכנה:
- בקערה, או מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר ושמרים, מערבבים ויוצרים גומה.
- מניחים בגומה את שאר המרכיבים ולשים לבצק גמיש , אם הבצק דביק מאוד ניתן להוסיף עוד רבע כוס קמח.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון להתפחה של 45 דקות .
- לאחר 45 דקות מניחים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לכדורים בגודל של קלמנטינה .
- לוקחים תבנית אינגליש קייק רחבה,או תבנית מלבנית , יוצרים כדורים מוארכים מעט ומצמידים אותם אחד לשני בתבנית .
- מברישים בשמן זית, מקשטים בתוספות ומשאירים להתפחה נוספת של 20 דקות.
- אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות.