סוד הדברים הפשוטים , אני חוזרת הרבה על המשפט הזה, אולי כי אני מאמינה בו , אולי כי בפנים אני יודעת שכשמשהו פשוט , בלי סיבוכים מיותרים אז הוא פשוט מושלם.
יש מנות שהפשטות בהן היא מה שהופכת אותן למדויקות מאוד ויש רגעים שאנשים אחרים נכנסים לעולם שלכם ומבינים מה קסום בעיניכם.
לפני שבוע עמדתי במטבח ואפיתי לחם ערמונים , ברדיו היה שיר שהתנגן ותוך כדי בישול התחלתי לשיר אותו .
מי שהיה איתי היה בדיוק עסוק במחשב, עצר לרגע ואמר: " אז ככה זה עובד אצלך, אה? בוקר עם קפה ואת אופה בקצב שלך ותוך כדי את שרה" , חייכתי חזרה ואמרתי " סוד הדברים הפשוטים " ...
פאד תאי בתיק האוכל שלנו , כזה שנעשה בווק לוהט, כזה שלא מצריך הרבה דברים ועדיין טעים כל כך- "סוד הדברים הפשוטים ..."
פאד תאי
מצרכים :
חצי חבילת אטריות אורז ברוחב בינוני\ רחב מושרות במים ומסוננות
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ או חתוך לרבעים
3 שיני שום פרוסות
1 ביצה מעורבבת עם כף סויה
1 גזר קלוף לרצועות דקיקות בעזרת קולפן
1/2 כפית צ'ילי חריף פרוס לטבעות, או קצוץ- אופציה לא חובה
6 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
1/4 כפית ג'ינג'ר כתוש
3 כפות שמן קנולה
200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
להגשה:
רבע לימון
בוטנים קלויים
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
בווק או מחבת עמוקה מעט מניחים שמן ןאת חזה העוף, הבצל הירוק והשום , מערבבים בעזרת כף עץ כ- 4 דקות ומוסיפים גזר בשלב הזה ניתן להוסיף צ'ילי למי שבחר שכן
מוסיפים כפית סוכר מערבבים ויוצרים גומה במרכז , מניחים בה כפי נוספת של שמן ואת הביצה המעורבבת עם הסויה ומקשקשים אותה , מערבבים יחד את חזה העוף והביצה המקושקשת ומוסיפים את אטריו האורז ורוטב הסויה, מערבבים הכל יחד ומסירים מהאש.
מגישים עם כוסברה מעל , בוטנים קלויים ופלח לימון.