דילוג לתוכן הראשי

ספנקופיטה תרד וגבינות


" מי זה אנחנו , אני לא מכיר את העולם שאתה מדבר עליו ובגלל זה אני יכול לאהוב את הודו ואת ישראת באותה המידה, אני לא צריך תעודת בעלות, אף אחד לא צריך.
אנחנו באים לעולם הזה בלי כלום, בלי שערות ושיניים, וככה גם נצא מכאן, אנחנו זוכים לביקור בלונה-פארק, ואנחנו מוזמנים להנות מכל המתקנים, או להדבק רק למתקן אחד, אבל שום דבר כאן לא נועד להיות רכוש. רק הלוואה "
-       גבי ניצן - באדולינה.

בסופו של יום זיכרונות הם מה שנשאר לנו , הם מה שגורמים לנו לחייך במבט לאחור, הם אלו שיבנו את מה שעוד יבוא, כי אותם זיכרונות הם בסיס למה שעוד יבוא.
ספנקופיטה פריכה בתיק האוכל שלנו , כזאת שנבנתה בתבנית תוך כדי הרכבת זיכרון של טעם , כזה שנבנה בשלבים ונחתך בדיוק באותה הצורה.




ספנקופיטה תרד וגבינות:
מצרכים:
1 חבילת עלי פילו שהופשרה לילה במקרר
200 גרם גבינת פטה מפוררת 
500 גרם גבינה למילוי כגון : טבורג\ כנען\ משק\ תבור.
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס 
500 גרם תרד מאודה קצוץ וסחוט
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
1 ביצה 
לשימון : שמן זית
לציפוי: 1 ביצה טרופה עם 2 כפות שמן זית , כפית דבש



אופן ההכנה:
בקערה גדולה טורפים ביצה, מלח, פלפל שחור.
מוסיפים את הגבינות והבצל הירוק.
משמנים היטב בשמן זית תבנית עגולה בקוטר 26-28 
משמנים 4-5 עלי פילו ומניחים כל אחד כך שיכסו את קוטר התבנית והשוליים יהיו מחוץ לתבנית כדי שיהיה אפשר לקפלם פנימה בסוף.
משמנים שוב את תחתית התבנית המרופדת בעלים.
לוקחים 5 עלי פילו ומועכים כל אחד מהם בנפרד ומרפדים את תחתית התבנית .
שופכים מעל את תערובת הגבינות ומסדרים מעל את התרד.
משמנים עלה פילו ומקפלים לחצי , חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף
מניחים את 2 החצאים על מלית הגבינות  והתרד.
מקפלים על העלים את שארית העלים שזולגים מחות לתבנית אל התבנית כך שנוצר עיגול מהודק יחסית .
מצפים היטב את המאפה כולל הקצוות בתערובת של ביצה, שמן זית ודבש
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 35 דקות עד השחמה.
פורסים בעת ההגשה.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא