סדר, מילה עם המון משמעויות, סדר מתחיל בתוכנו , בדרך בה אנו מתעוררים בדרך בה אנו בוחרים איך יראה היום שלנו, סדר חייב להיות מדויק, כי רק ככה הוא מושלם.
אחת לשנה אנחנו יושבים ללילה של סדר, לילה בו כולם סביב שולחן אחד והמילה "סדר" מקבלת משמעות של בלאגן, של צחוקים, של יין, של חוויות, זה הסדר שלנו והוא מלה במלה אחת ענקית שהיא אהבה, מהסוג שגדלים לתוכה במשפחה.
שולחן של חג בתיק האוכל שלנו והרגע בו נגמר הסדר ומתחיל הקינוח, הרגע בו הקינוח נפרס ומוגש בצלחות בדיוק מושלם.
סדר ודיוק מתחילים אצלנו, כל יום מחדש ובבחירות שאנו עושים, את הקינוח הזה אנחנו בחרנו, ככה בלי פתקי הצבעה, כי ידענו שהוא נכון, חג שמח.
מצרכים לעוגה בקוטר 24- בגרסא חלבית\ פרווה.
מצרכים לבסיס:
4 ביצים
1כפית גדושה אבקת אפייה
1כפית גדושה אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה \ לפרווה 100 גרם שמן קוקוס
100 גרם שקדים \ אגוזי מלך טחונים דק
4 כפות קקאו
2 כפות קורנפלור
מצרכים לשכבת הקוקוס:
250 גרם קוקוס טחון
1 חלבון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קרם קוקוס
לשכבת הגנאש:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת להקצפה \ קרם קוקוס
לקישוט :
קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר קטן את החמאה והשוקולד.
מקציפים את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות עד לצבע בהיר
שופכים את השוקולד המומס עם החמאה אל מסת הביצים תוך כדי הקצפה מערבבים בקערה נפרדת את הקקאו, אבקת האפייה, הקורנפלור והשקדים הטחונים.
מקבלים את תוכל הקערה אל מסת הביצים והשוקולד.
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ- 20 דקות בחום של 160 מעלות.
בזמן הזה מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי מלית הקוקוס.
מוציאים את העוגה החצי אפויה ומשטחים בזהירות את מלית הקוקוס על העוגה ומחזירים לאפייה נוספת של 15 דקות בחום של 150 מעלות.
מצננים את העוגה.
ממיסים יחד את השמנת והשוקולד לגנאש שופכים על העוגה.
מעבירים לקירור של שעתים לפני ההגשה.