דילוג לתוכן הראשי

עוגת מון בלאן

מון בלאן – הר לבן
בא לי לסכם את החורף, בא לי לבכם את החורף שהיה קר, גשום, עמוס בגשמי ברכה, שלג והרבה חוויות.
ילדי החורף תמיד יזכרו חוויה עיקרית מיום ההולדת שלהם ולי שנה החוויה העיקרית הייתה פאריז, אולי כי היה לי טיול מושלם, אולי כי צברתי חוויות ולמידה של כל הדברים שאני אוהבת ואולי כי בתוך הטיול הזה היו לי רגעים מושלמים.
כמו אותו רגע של יום ארוך בו הלכנו מלא ואז נכנסנו לקונדיטוריה קטנה, שם טעמתי את המון בלאן- ההר הלבן.
משהו במרקם ובטעם הערמונים היה פשוט מושלם , מסוג הביסים שסוגרים עיניים ומרגישים צמרמורת.
יש קינוחים שזוכים לשמות, או לכינויים בגלל המראה שלהם, בשבילי זה היה סיכום של חורף, בטיסה חזרה הביתה טסנו מעל הרים לבנים שנראו קסומים ובוהקים ואז כבר ידעתי שאיך שאשוב אשחזר את אותו הר לבן שכבש לי את הלב.
הרים נועדו כדי לצפות בהם, הרים נועדו כדי לטפס עליהם, כדי להתמודד איתם, הרים נועדו כדי לכבוש את הפסגות שלהם, ממש כמו אותו מון בלאן, ההר הלבן שכובש לבבות.





עוגת  מון בלאן
מצרכים:
300 גרם ממרח ערמונים – ניתן לקנות בחנויות מתמחות , או לחמם בקלחת  500 גרם ערמונים קלופים עם חלב כרבע שעה, לסנן מהחלב ולטחון יחד עם  150 מ"ל שמנת מתוקה, 4 כפות אבקת סוכר ל למחית חלקה

לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית מחית וניל, או תמצית משובחת .
4 כפות אבקת סוכר

לבסיסים:
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות 
 1 ביצה
2 כוסות קמח
50 גרם אבקת סוכר
2-3 כפות מים לפי הצורך

אופן הכנת הבסיס:
במעבד מזון , או ידנית מעבדים את מרכיבי הבצק לבצק אחיד יחסית
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 20 דקות
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קורצים עיגולים ומניחים אותם. בתבנית אישיות, או בתבנית שקעים .
מחוררים את הבצק מעט במזלג ומעבירים את התבנית לקירור ל- 20 דקות.
לאחר מכן אופים את הקלתיות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 13 דקות.
לאחר האפייה מחכים שהקלתיות יצטננו מעט.

הכנת הקרמים:
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל, מעבירים מחצית לשקית זילוף ומחצית מקפלים עם מחית הערמונים לקרם רך.- אם יש צורך מוסיפים מעט חלב.
מעבירים את קרם הערמונים לשקית זילוף עם צנתר דק.
אופן הרכבת הקינוח:
בכל קלתית מניחים מעט קרם ערמונים , מעל קצפת בצורה שתגיע עד לגובה הקלתית ואז מעל מזלפים "הר "של קרם ערמונים .



מעבירים לקירור לפחות של שעה ולפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל.

















פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא