מון בלאן – הר לבן
בא לי לסכם את החורף, בא לי לבכם את החורף שהיה קר, גשום, עמוס בגשמי ברכה, שלג והרבה חוויות.
ילדי החורף תמיד יזכרו חוויה עיקרית מיום ההולדת שלהם ולי שנה החוויה העיקרית הייתה פאריז, אולי כי היה לי טיול מושלם, אולי כי צברתי חוויות ולמידה של כל הדברים שאני אוהבת ואולי כי בתוך הטיול הזה היו לי רגעים מושלמים.
כמו אותו רגע של יום ארוך בו הלכנו מלא ואז נכנסנו לקונדיטוריה קטנה, שם טעמתי את המון בלאן- ההר הלבן.
משהו במרקם ובטעם הערמונים היה פשוט מושלם , מסוג הביסים שסוגרים עיניים ומרגישים צמרמורת.
יש קינוחים שזוכים לשמות, או לכינויים בגלל המראה שלהם, בשבילי זה היה סיכום של חורף, בטיסה חזרה הביתה טסנו מעל הרים לבנים שנראו קסומים ובוהקים ואז כבר ידעתי שאיך שאשוב אשחזר את אותו הר לבן שכבש לי את הלב.
הרים נועדו כדי לצפות בהם, הרים נועדו כדי לטפס עליהם, כדי להתמודד איתם, הרים נועדו כדי לכבוש את הפסגות שלהם, ממש כמו אותו מון בלאן, ההר הלבן שכובש לבבות.
עוגת מון בלאן
מצרכים:
300 גרם ממרח ערמונים – ניתן לקנות בחנויות מתמחות , או לחמם בקלחת 500 גרם ערמונים קלופים עם חלב כרבע שעה, לסנן מהחלב ולטחון יחד עם 150 מ"ל שמנת מתוקה, 4 כפות אבקת סוכר ל למחית חלקה
לקצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית מחית וניל, או תמצית משובחת .
4 כפות אבקת סוכר
לבסיסים:
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כוסות קמח
50 גרם אבקת סוכר
2-3 כפות מים לפי הצורך
אופן הכנת הבסיס:
במעבד מזון , או ידנית מעבדים את מרכיבי הבצק לבצק אחיד יחסית
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 20 דקות
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קורצים עיגולים ומניחים אותם. בתבנית אישיות, או בתבנית שקעים .
מחוררים את הבצק מעט במזלג ומעבירים את התבנית לקירור ל- 20 דקות.
לאחר מכן אופים את הקלתיות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 13 דקות.
לאחר האפייה מחכים שהקלתיות יצטננו מעט.
הכנת הקרמים:
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל, מעבירים מחצית לשקית זילוף ומחצית מקפלים עם מחית הערמונים לקרם רך.- אם יש צורך מוסיפים מעט חלב.
מעבירים את קרם הערמונים לשקית זילוף עם צנתר דק.
אופן הרכבת הקינוח:
בכל קלתית מניחים מעט קרם ערמונים , מעל קצפת בצורה שתגיע עד לגובה הקלתית ואז מעל מזלפים "הר "של קרם ערמונים .