קרואסון שקדים
סבלנות, יש דברים שלוקח להם זמן, יש להם קצב משלהם, יש להם דרך, יש דברים שדורשים זמן.
אי אפשר לזרז אותם, אי אפשר להפוך אותם למשהו אחר.
בחיים בדיוק כמו במטבח יש דברים שדורשים דרך, דרך שהיא לא תמיד קלה, דרך שהיא קצת ארוכה, אבל דרך שמצדיקה את עצמה, כי היא מלאה באהבה, מלאה בכל מה שעושה אותנו למי שאנחנו.
קרואסון שקדים מלא בקרם שקדים ושקדים פריכים , בתיק האוכל שלנו הסופ"ש, כזה שאי אפשר לסרב לו, כזה שמצדיק את הדרך שלו כי היא דרך מלאה באהבה.
3.5 כוסות קמח לבן
1 כף שטוחה שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 ביצים
3/4 כוס חלב פושר
קורט מלח
150 גרם חמאה לקיפול הבצק
מצרכים למלית:
120 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1.5 כוסות שקדים טחונים
1 כפית ברנדי
2 ביצים
3 כפות קורנפלור
מצרכים לציפוי:
1 ביצה טרופה
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
סירופ מייפל
אופן הכנת הקרם:
במיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה, ביצים וסוכר.
מערבבים עד למסה אחידה ומוסיפים את הקורנפלור , הברנדי והשקדים הטחונים ומערבבים עד למסה אחידה- מעבירים למקרר.
אופן הכנת הבצק:
במיקסר עם וו לישה מניחים את מרכיבי הבצק מלבד החמאה ומוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות בהדרגה.
מעבירים את הבצק להתפחה במקרר של חצי שעה.
לאחר חצי שעה מרדדים 150 גרם חמאה בין 2 ניירות אפייה
מרדדים את הבצק שתפח לעלה ומניחים עליו את עלה החמאה המרודדת
מגלגלית לכרוכית( רולדה ) ומעבירים למקרר בכיסוי ניילון להתפחה של 5 שעות.
לאחר 5 שעות חותכים את הרולדה לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק ומקפלים לשלושה חלקים, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר להתפחה נוספת ל- 3 שעות.
לאחר 3 שעות, מרדדים כל חלק לעלה דק ומחלקים אותו למשולשים שווים.
מניחים בכל חלק רחב של המשולש כף ממלית השקדים ומגלגלים לקרואסון.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומתפיחים ל- 45 דקות נוספות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שקדים מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד שהקרואסונים מזהיבים.
מצפים לאחר האפייה בעודם חמים בסירופ מייפל מהול ביחס של 1:1 עם מים.