דילוג לתוכן הראשי

קובנה


היא הייתה אישה מצחיקה מאוד, לא מבוגרת מידי, אבל כזאת שהספיקה לעבור דבר או שניים בחיים.
כל אלו לא מנעו ממנה לגדל משפחה לתפארת בכוחות עצמה ולחנך ילדים להיות הכי טובים שאפשר.
את הבת שלה הכרתי לפני עשר שנים, עבדנו יחד תקופה והיא הייתה מצחיקה בדיוק כמו אמא שלה.
יום אחד הוזמנתי לארוחת ערב אצלם, שם הן הכירו לי את האוכל התימני, המרק, החילבה , הג'חנון, הלחוח והקובנה.
הדבר היחיד שהיה משותף לכולם היה הסחוג, תמיד היו 3 צנצנות סחוג על השולחן ואז הסבירו לי שזה סחוג לפי דרגות חריפות , מהקל לקשה.
משהו בי גרם להן למרוח לי סחוג חריף מאוד, שנייה אחרי, הפכתי אדומה עם אוזניים בוערות ודמעות בעיניים, היא צחקה ואמרה שכדי להתחשל בחיים אני חייבת ללמוד לאכול חריף.
איכשהו בכל ביקור אצלן אהבתי להסתכל עליה מכינה בצקים, לשה בידיים מיומנות וכמה בצקים במקביל.
שנים אחרי ואני עדיים נזכרת בה תמיד כשאני מכינה קובנה ולגבי החריף אני כבר בשלב מתקדם אבל עדיין לומדת, לומדת להתחשל..
סיר קובנה חם עם ריח של מאפה עמוק. "כרית רכה" של קובנה ומטבל  חריף בצד של תיק האוכל שלנו. לפעמים פשטות מנצחת.


מצרכים לקובנה:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
רבע כוס  סוכר
1.5-2 כוסות מים פושרים
50 גרם חמאה מומסת
למריחה:
100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קמח שמרים וסוכר
יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, 50 גרם חמאה מומסת וכוס וחצי של מים פושרים.
מתחילים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים אם יש צורך- הבצק אמור להיות במרקם גמיש ודביק מעט.
משאירים להתפחה בקערה מכוסה בשקית כ- 40 דקות.
לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על משטח מקומח.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
מרדדים על חלק ומורחים אותו בחמאה מומסת
מגלגלים כל חלק לרולדה ובעזרת סכין חדה, או בעזרת הידיים חוצים כל חלק ל- 2 חלקים.
בעצם מתקבלות 6 "שושנים".
משמנים בחמאה סיר בינוני של ג'חנון\ קובנה ומניחים בצמידות את השושנים, כאשר החיתוך מופנה כלפי מעלה.
מכסים במכסה ומניחים להתפחה של 25 דקות.
אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה כשהסיר מכוסה ואז מסירים את מכסה הסיר וממשיכים לאפות עד השחמה- כ- 6 דקות נוספות.
מגישים לצד עגבניות מרוסקות\ מטבל פלפלים\ סחוג.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא