"כשאדם מחטט לעצמו בנשמה הוא מעלה לא פעם דברים שיכלו להישאר שם נסתרים מעין רואה."
( "אנה קארנינה" ).
כמעט שנה שלא טיילתי בוואדי שמתחת לבית, איכשהו אחרי שטוני הלברדור הנצחי שלי נפטר, הטיול שם איבד הרבה מהמשמעות שלו, השקט שהיה פעם נחלק בין שניים נעלם ולא מצאתי דרך להביא את עצמי לאותו שביל לבד.
יחד עם השביל לוואדי אבד גם השקט, אבד הזמן לשבת, לנשום ולחטט בנשמה.
מצחיק אבל את השקט החדש שלי מצאתי בכבישים, בפקקי התנועה לפנות בוקר , בקפה חם ודיוויד בואי והסמית'ס ברקע, ברגעים שאני מקבלת את פני הזריחה ולא היא אותי, ברגעים קטנים כאלו אני נזכרת בכל הדברים שאני אוהבת ומה גורםלי לחייך.
ודווקא עכשיו כשקריר זה הרגע שכדאי להכין עוגת מוס קרה בשתי שכבות שמזכירות לי את הפריחה של הוואדי מתחת לבית
אביזרים:
תבנית קפיצית בקוטר 24
שקף לעוגה- מומלץ לא חובה. או תבנית סיליקון איכותית
מצרכים:
לבסיס:
100 גרם שברי בוטנים או אגוזי לוז מסוכרים
2 כוסות פתיבר או ביסקוויט אחר מפורר
30 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר
חצי כוס חלב
לשני סוגי המוס:
3 כפות סוכר
חצי כוס חלב
לשני סוגי המוס:
2 קופסאות קטנות של שמנת מתוקה ( 500 מ"ל סה״כ )
2 כפות ג'לטין
חצי כוס מים קרים
200גרם שוקולד לבן
10 דובדבני אמרנה
כף וחצי מחית פיסטוק
כוס ורבע אבקת סוכר
חצי כוס דובדבנים קפואים טחונים
ההכנה:
הכנת הבסיס: במידה ומכינים בתבנית סיליקון אז שלב זה הוא האחרון בהכנה .
בקערה ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, הפתיבר המרוסק, החלב ושברי הבוטנים יוצרים עיסה כמו של כדורי שוקולד , מרפדים בנייר אפייה תבנית בקוטר 24 ומשטחים בעזרת הידיים על נייר אפייה, מכניסים לעשר דקות למקרר .
למוס הדובדבנים
בקערית קטנה מניחים 100 גרם שוקולד לבן ו-125 מ"ל של שמנת מתוקה , ממיסים את השוקולד עם השמנת או מעל סיר עם אדים או בפולסים של 30 שניות בכל פעם במיקרוגל.
ממיסים כף ג'לטין ברבע כוס מים קרים , מערבבים את השמנת והשוקולד עם מחית הפיסטוק ו-3/4 כוס אבקת סוכר לתערובת אחידה ומוסיפים את הג'לטין , מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושי ג'לטין. מקציפים בקערה נפרדת את חצי קופסת השמנת המתוקה שנותרה לקצפת וממזגים אותה יחד עם תערובת הפיסטוק.
שופכים את המסה על הפתיבר שבתבנית, ( או ישירות לתבנית הסיליקון מכניסים למקרר לשעתיים.
. למוס הדובדבנים:
לאחר שעתיים מסדרים על מוס הפיסטוק דובדבני אמרנה.
מניחים בקערית קטנה מניחים 100 גרם שוקולד לבן ו-125 מ"ל של שמנת מתוקה , ממיסים את השוקולד עם השמנת או מעל סיר עם אדים או בפולסים של 30 שניות בכל פעם במיקרוגל.
ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים קרים , מערבבים את השמנת והשוקולד לתערובת אחידה ומוסיפים את הג'לטין , מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושי ג'לטין.
מוסיפים את הדובדבנים הטחונים .
מקציפים בקערה נפרדת את חצי קופסת השמנת המתוקה שנותרה עם 3/4 כוס אבקת סוכר לקצפת וממזגים אותה יחד עם תערובת השוקולד הלבן והדובדבנים
שופכים את המסה על מוס הפיסטוק ומכניסים למקפיא לשעתיים. לפני ההגשה להעביר למקרר לפחות לשעתיים.
( בשלב זה אם הכנתם בתבנית סיליקון אז מקפיאים ואחרי שעתיים מצמידים את בסיס הביסקוויטים הטחונים למוס העליון -לאחר חילוץ העוגה זה יהיה החלק התחתון)