דילוג לתוכן הראשי

פאי כרובית

מסעות בחיים הם אלו שמביאים אותנו אל דברים שלא חשבנו למצוא בכלל, מסעות בחיים הם אלו שלוקחים אותנו למקומות חדשים בלב.
מבע ארוך לא חייב לכלול נסיעה , או דרך. 
מסע יכול להיות גם צעד אחד קטן, החלטה לעמוד החלטה לצעוד ולפעמים מסע הוא למידה מחדש איך ללכת.
כל חלק בחיים שלנו מסמל חלק ממסע, מסע בו אנו נמצאים, או רגע שיוביל אותנו אל מסע חדש.
מה שבטוח הוא שתמיד צריך לחלום ולהעז, רק ככה יוצאים אל המסעות הכי יפים.
המסע שלי מתחיל כל בוקר מחדש, כל בוקר בו בוחרים לקום ולהגשים חלומות, לקום ולהילחם כל יום מחדש, כדי להוכיח לעצמך שאת יכולה .
המסע שלי מתחיל תמיד מהבית, מהמקום בו הלב נמצא, המקום שנותן חמימות גם כשקר ממש בחוץ.
פאי חם של כרובית וגבינות, בצק פריך שמפיץ ריחות מהתנור ומסעות קטנים שהסתיימו ושמתחילים .
ברוך הבא לתיק האוכל שלנו  חורף, זה הולך להיות מסע מעניין...






מצרכים לבצק - תבנית בקוטר 24:

2 כוסות קמח
150 גרם חמאה רכה
2 כפות מים קרים
1 ביצה
קורט מלח

מצרכים למלית:

1 כרובית בינונית\ גדולה
1 בצל גדול קצוץ
רבי כוס בזיליקום קצוץ
1 ביצה
150 גרם גבינת ריקוטה
כפית מלח
כפית פלפל
100 גרם מוצרלה מגוררת
2 כפות שמן זית


לציפוי:
ביצה טרופה
הכנת המלית:
מבשלים את הכרובים במים רותחים כ- 15 דקות ומסננים מנוזלים
קוצצים דק או טוחנים בפולסים במעבד מזון – לא למחית חלקה
במחבת מניחים 2 כפות שמן זית , בצל קצוץ , מלח ופלפל
מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את הכרובית
מערבבים ומטגנים חמש דקות נוספות ומסירים מהאש
מצננים מעט ומוסיפים את הביצה, הבזיליקום והגבינות ומערבבים.





הכנת הבצק:

1.מניחים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ובעזרת פולסים קצרים מגבשים את הבצק ( ניתן לעשות זאת גם ביד אבל לשים לב שלא ללוש יותר מידי את הבצק)
2.עוטפים  בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3. אחרי חצי שעה מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
4. מרדדים את 2 חלקי הבצק על משטח מקומח או על נייר אפייה .
5. מעבירים חלק אחד  לתבנית הפאי מהדקים את הבצק סביב הדפנות.
6.מעבירים את המלית המצוננת לתבנית 
7.מחוררים מעט עם מזלג, או קורצים צורות מחלקו השני של הבצק ומכסים את הפאי.
8. בצפים בביצה טרופה
 9. אופים בחום של 180 מעלות.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה