"אתה לעולם לא תדע שהיום הכי גדול בחיים שלך הולך להיות היום הכי גדול בחיים שלך. לעומת זאת, הימים שאתה חושב שהולכים להיות הגדולים ביותר - אף פעם לא גדולים כמו שאתה מדמיין אותם בראשך. הימים הרגילים, אלו שמתחילים באופן נורמלי - אלו הם הימים שמתגלים כגדולים ביותר " ( האנטומיה של גריי) .
אין רגעים קטנים, יש כאלו שלא שמנו לב אליהם, יש רגעים שלא נוכל להחזיר ורק אח"כ נבין כמה גדולים הם היו, ממש כמו הפולנטה שסבתא הייתה מכינה בחורף ומגישה לי בקערית, אותה קערית חמה שהיא הייתה אומרת לי להחזיק חזק בשתי הידיים כי הידיים שלי תמיד קרות.
יש רגעים שלא נבין כמה קסומים הם היו, עד שאותם רגעים כבר לא קיימים, הדבר היחיד שקיים הוא זיכרונות וריח של פולנטה חמה שעולה מהקערית, ריח שמזכיר לי את אותם רגעים קטנים שכבר לא יחזרו.
פולנטה עם פטריות ולאבנה
מצרכים:
לפולנטה:
300 גרם קמח תירס לפולנטה
400 מ"ל חלב
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
1/8 קורט אגוז מוסקט
250 מ"ל" שמנת
500 מ"ל מים
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
לטופינג:
כוס פטריות קצוצות
30 גרם חמאה
חצי כפית מלח
50 גרם פרמזן
המלצת הגשה:
שמן זית, פלפל צ'ילי גרוס יבש
2-3 כפות של לאבנה
עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מניחים מים חלב ושמנת, מבאים לרתיחה ומוסיפים את קמח התירס
2. בוחשים כל הזמן רצוי בעזרת מטרפה ומוסיפים את קמח התירס, המלח , הפלפל ואגוז המוסקט.
3. בוחשים עד להסמכה ומוסיפים גבינת פרמזן מגוררת.
4. מגישים חם- ניתן לחמם מחדש ע"י הוספת חלב
5. במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים פטריות ומלח ומטגנים עד להשחמת הפטריות
6. מגישים את הפטריות במרכז הפולנטה ומעל פרמזן.
7. הצעת הגשה: לזלף מעל הכל שמן זית, צ'ילי גרוס ולהניח כף, או שניים של לאבנה חמוצה שתוסיף טעם רענן למנה.